Ribbestek

by • juli 26, 2015 • Gris, Julmat, Kött, ReceptComments (0)10412


Detta är en av danskarnas nationalrätt och jag kan verkligen förstå dom.
Krispig svål är något av det godaste som finns.

 

Du behöver:

  •  1 ”ribbestek” (fläsksida med ben och svål)
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  • Snitta svålen med ca 1 cm mellanrum
  • Koka upp vatten
  • Häll lite i botten av en ugnsform.
  • Lägg steken i vattnet med svålen nedåt (detta för att svålen ska mjukna och bli krispig under grillningen.)
  • Låt den ligga ca 10 min
  • Torka av svålen och salta ordentligt
  • Salta och pepra även lite runt om steken
  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 175 grader
  • Kör steken till en innertemperatur på ca 55-57 grader
  • Låt vila en liten stund.
  • Under tiden gör i ordning grillen för direkt värme.
  • Lägg steken på direkt värme med svålen nedåt
  • Grilla svålen tills den ”poppar” och blir knaprig.
  • Kolla av innertemperaturen igen, är den under 65 grader när svålen är klar så låt den gå lite till.
  • Plocka av och låt vila en liten stund

 

Servera på klassiskt danskt vis med kokt potatis, rödkål, brunsås och äppelmos.

(Visited 5 674 times, 4 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *