Detta är en av danskarnas nationalrätt och jag kan verkligen förstå dom.
Krispig svål är något av det godaste som finns.
Du behöver:
- 1 ”ribbestek” (fläsksida med ben och svål)
- Salt
- peppar
Gör så här:
- Snitta svålen med ca 1 cm mellanrum
- Koka upp vatten
- Häll lite i botten av en ugnsform.
- Lägg steken i vattnet med svålen nedåt (detta för att svålen ska mjukna och bli krispig under grillningen.)
- Låt den ligga ca 10 min
- Torka av svålen och salta ordentligt
- Salta och pepra även lite runt om steken
- Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 175 grader
- Kör steken till en innertemperatur på ca 55-57 grader
- Låt vila en liten stund.
- Under tiden gör i ordning grillen för direkt värme.
- Lägg steken på direkt värme med svålen nedåt
- Grilla svålen tills den ”poppar” och blir knaprig.
- Kolla av innertemperaturen igen, är den under 65 grader när svålen är klar så låt den gå lite till.
- Plocka av och låt vila en liten stund
Servera på klassiskt danskt vis med kokt potatis, rödkål, brunsås och äppelmos.
Kanske gillar du också:
Robins laxburgare med vit- och grönmögelost Next Post:
Grillviner