fbpx

Ribbestek

by • • Gris, Julmat, Kött, ReceptComments (0)16578


Detta är en av danskarnas nationalrätt och jag kan verkligen förstå dom.
Krispig svål är något av det godaste som finns.

 

Du behöver:

  •  1 “ribbestek” (fläsksida med ben och svål)
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  • Snitta svålen med ca 1 cm mellanrum
  • Koka upp vatten
  • Häll lite i botten av en ugnsform.
  • Lägg steken i vattnet med svålen nedåt (detta för att svålen ska mjukna och bli krispig under grillningen.)
  • Låt den ligga ca 10 min
  • Torka av svålen och salta ordentligt
  • Salta och pepra även lite runt om steken
  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 175 grader
  • Kör steken till en innertemperatur på ca 55-57 grader
  • Låt vila en liten stund.
  • Under tiden gör i ordning grillen för direkt värme.
  • Lägg steken på direkt värme med svålen nedåt
  • Grilla svålen tills den ”poppar” och blir knaprig.
  • Kolla av innertemperaturen igen, är den under 65 grader när svålen är klar så låt den gå lite till.
  • Plocka av och låt vila en liten stund

 

Servera på klassiskt danskt vis med kokt potatis, rödkål, brunsås och äppelmos.

(Visited 12 564 times, 14 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *