Att käka en riktigt långkörd Brisket är magi.
Det kan vara en av dom tuffaste bitarna att köra på grillen, men resultatet efter att du lagt ner alla dom där timmarna är definitivt värt väntan.
Det kan ta allt från 12-18 h beroende på bit.
Det kan dock vara svårt att få tag på en riktigt bra Brisket i Sverige.
Dom Svenska bringorna håller i regel hög kvalité men är inte riktigt gjorda för lång BBQ.
Detta har att göra med dom olika uppfödningsmetoderna i olika länder.
I Sverige föder man i regel upp för att få mindre marmorerat kött, medans vissa andra länder föder upp för att få en bättre marmorering.
Därför använder vi i regel enbart Kanadensisk Black Angus Brisket från Creekstone Farms.
Denna är välmarmorerad och även rätt styckad.
Denna brisket hittar du alltid i BBQLovers Kött & Gårdsbutik.
Du behöver:
- Black Angus Brisket
- Salt (Lite grövre)
- Svartpeppar
- Paprikapulver
- Vitlökspulver
- Rökved (Gärna Ek eller Pecan)
- Slaktarpapper
Gör så här:
- Förbered din grill/smoker för en riktigt lång grillning på låg temperatur.
- Trimma din brisket (En bra guide på Youtube hittar du HÄR)
- Blanda ihop ca 50/50 salt och peppar
Tillsätt lite paprikpulver för färg och vitlökspulver efter behag. - Rubba in brisketen och lått kryddorna gå in ordentligt i köttet.
- Se till att du har en temperatur i grillen på ca 100-120 grader och lägg på brisketen.
- Fyll på ordentligt med rökved.
- Grilla indirekt tills brisketen når en innertemperatur på ca 75 grader.
- Då slår du in den i slaktarpappret och låter den gå vidare på grillen i pappret.
- Jag gillar att plocka av min brisket när den nått 92 grader i innertemperatur.
- I detta läget behöver bringan vila.
Gärna invirad i en frottéhanduk i en kylväska. - När temperaturen gått ner till ca 70 grader är den färdig att tranchera.
Kanske gillar du också:
Iberico Spare Ribs Next Post:
Teres Major Reverse Sear