Seabream eller Guldsparid som den heter på svenska är en fantastisk grillfisk.
Ganska fet och tar åt sig riktigt mycket smak från grillen.
Inte helt olik Abborre faktiskt.
Denna får går riktigt hett och några minuter per sida så skinnet blir knaprigt.
Här följer 2 olika recept
Ett med honung, kokos, chili och citron, samt ett med sumak och chili
Välj vilket du vill.
Seabream med Sumak och chili
Du behöver:
- Seabream (räkna ca 1 fisk per person)
- 1 citron eller lime
- Sumak
- Chilipulver
- Salt
- Peppar
- olivolja
Gör så här:
- Fjälla fisken ordentligt och skär bort fenorna.
- Rensa fisken
- Skär några snitt längs med sidan på båda sidor.
- Blanda ihop sumak, chili, salt och peppar.
- Smörj in fisken i olivolja och strö över kryddblandningen.
- Se till att den kommer ner i skårorna du gjort.
- Skiva citronen och fyll buken med dessa.
Seabream med Honung, citron, chili och kokos
Du behöver:
- Seabream
- 1 citron
- Flytande honung
- Kokosflingor
- Chiliflakes
- Olivolja
- Ev fiskhalster
Gör så här:
- Fjälla fisken ordentligt och skär bort fenorna.
- Rensa fisken
- Skär några snitt längs med sidan på båda sidor.
- Blanda ihop honung, kokosflingor, chiliflakes efter smak.
- Pressa i lite citronsaft
- Skiva citronen och halvera skivorna.
- Smörj in fisken i olivolja
- Pensla på honungsblandningen
- tryck in citronskivor i snitten
- Fyll resten i buken på seabreamen
Vid grillen:
- Grillmetoden för dessa båda recept är den samma.
- Kör i ordning din grill för direkt grillning och hög värme
- Lägg fisken i halstret (Detta för att den inte ska fastna lika lätt på gallret, smörj gärna halstret med olja innan)
- Grilla Seabreamen på varje sida några minuter, eller tills köttet är löst och släpper lätt från benen
- Servera hel med valfria tillbehör.
Kanske gillar du också:
Rökt Salt of satan Limelax Next Post:
Espressorubbad ryggbiff Reverse Seared