fbpx
Glödgrillade havskräftor

Glödgrillade Havskräftor

by • maj 4, 2023 • Fisk & Skaldjur, ReceptComments (0)2658

Havskräftor är en riktigt delikatess. 
Man kan äta dom som dom är, men ibland är det gott att bränna på dom lite på grillen för skön smak. 
Här grillar vi dem direkt i glöden så kallad Caveman Grilling tillsammans med vitt vin, smör och  vitlök. 
Denna metod är trevlig och kan ge lite extra show när du visar dina gäster hur du grillar. 
Tänk på att havskräftorna ska bara ha en väldigt kort stund i glöden. 

 

Du Behöver: 

  • Havskräftor
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 matskedar färsk persilja, hackad
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar

Gör Så Här:

  • Tänd upp din grill för direkt grillning och hög temperatur. Använd gärna kvalitetskol istället för briketter. 
  • Skölj havskräftorna noggrant under kallt vatten och skär dem på längden med en skarp kniv. 
  • I en liten kastrull, smält smöret och rör i vitt vin, vitlök, persilja, salt och svartpeppar.
  • Placera de halverade havskräftorna på en bricka pensla generöst med smör- och vitt vinblandningen på insidan av varje havskräfta.
  • När glöden är redo, placera havskräftorna direkt på kolbädden med skalsidan nedåt.
  • Grilla i 1-2 minuter tills de är rosa och genomvarma. 
  • Ta bort från grillen och placera dem på ett serveringsfat.
  • Servera genast tillsammans med extra smör- och vitt vinblandning och citronklyftor på sidan.

Om du inte vill pensla direkt på havskräftorna, kan du också marinera dem i smör- och vitt vinblandning i en skål i kylskåpet i minst 30 minuter innan grillning.

 

(Visited 618 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *