fbpx

Fritera till sommarens grillning

Det finns nog få saker som hör sommaren till så mycket som att grilla en
rejäl köttbit och duka upp med alla tillbehör.

Ett hett tips om du vill skippa den traditionella salladen så är det att fritera potatis eller grönsaker.

Idag är det inte bara restauranger som kan erbjuda frasiga pommes frites. Även du kan fixa perfekta pommes frites hemma om du väljer att ha en bra fritös i ditt hem. Om du är intresserad hittar du bra fritöser på AZ Design som passar alla ändamål.

Fritös med olja eller airfryer

Vi kan verkligen rekommendera en fritös som komplement till grillen, vare sig det är en gasgrill eller en kolgrill. Idag när många har uterum är det även vanligt att det finns ett utekök. Då är det perfekt att installera en fritös där och kunna laga till allt på ett och samma ställe.

Som vi nämner ovan finns det olika typer av fritöser. Den traditionella, som oftast finns på restauranger och snabbmatskedjor, är en fritös med olja. Men det finns mindre varianter som är perfekta att installera hemma. Den här typen av fritös bör du välja om du gillar den frasiga och lite oljiga ytan.

I en fritös med varmluft, en så kallad airfryer, är det varmluften som ger den krispiga ytan. Men det finns inget som hindrar att du häller i lite olja för smakens skull när du ska fritera pommes frites till kvällens grillning.

Inte bara pommes frites som du kan göra i fritösen

Nog för att pommes frites kan höra hamburgaren till men det finns så mycket mer som du kan använda fritöser till. Lägg i majskolvar eller varför inte göra korvpiroger till barnen som omväxling mot den grillade korven. Byt gärna ut pommes mot friterad färskpotatis och fritera broccolibuketter som går att dippa i vitlökssås. Avsluta kvällen med en friterad banan och glass och njut av den fantastiska smaken.

Det finns ingen gräns för vilken nytta du kan ha av en fritös under sommarkvällarna. Den är dessutom precis lika användbar när hösten närmar sig för att fritera kyckling, räkor och annat gott till fredagsmyset.

Comments are closed.