Rengjorde gasolgrillen igår och gjorde den riktigt fin.
Kände att det var dags för lite mixed grill på kvällen.
Hade några fina bitar kotlett med ben i frysen.
Jag föredrar faktiskt att ha benet kvar i mina köttbitar.
Tycker att det ger bättre smak och dimension till köttet.
Hade även ett paket stekfläsk som skulle grillas.
Problemt med just fläsk är att det fräser och stänker ner hela köket.
Därför är är det utmärkt att göra det i grillen.
Hur gör man då fläsk på grillen undrar ni?
Är man utrustade med en gasolgrill med värmehylla, så tar du helt enkelt bort grillgallret.
Hänger upp fläsket i bitar på ett grillspett i metall och hänger helt enkelt upp den på värmehyllan.
Placera en form under för att fånga upp allt fett som droppar ner.
Passade även på att skörda några chili från mina odlingar.
har inte fått så mycket mogen frukt än, men några blev det.
Några Superchili F1 (Basket of fire) och några jalapenos.
Hackade paprika, chilin, vitlök, champinjoner.
Detta fräste jag i gjutjärnspanna på sidobrännare.
Samtidigt grillade jag kvitsttomater hela tills dom blev riktigt mjuka och krossade och blandade med i röran.
Mycket gott och otroligt starkt, vilket jag gillar.
Gjutjärnspanna kan jag verkligen rekommendera alla som vill lagar flera rätter på grillen.
Det fungerar precis lika bra på klotgrillen som på gasolgrillen.
Enkelt om du vill fräsa på lite grönsaker eller annat samtidigt som du grillar.
Halverade även två majskolvar som jag lät ligga med hela grillningen medsnittsidan nedåt.
Detta för att inte få majsen bränd.
Kotletterna kördes enbart med Salt och peppar
Därefter gjorde jag en egen glaze på:
en burk barnmat, päron och mango
Sweet baby rays bbqsås
Chipotlechili
Svårare än så är det inte att få ihop en riktigt fruktig bra glaze med lite hetta.
Pensla på detta mot slutet av grillningen.
Till detta serverades en pastasallad med pesto och ruccolo
Kanske gillar du också:
Plankgrillat potatismos Next Post:
Enkla kebabspett på grillen med varm vitkålssallad
[…] TILL RECEPTET […]