Körsbär och kyckling verkar nästa vara gjorda för varandra.
Oavsett om det är körsbärsflis eller kryddor/sås till kycklingen.
Detta blir en lite annorlunda variant av den klassiska Beer can chicken.
Här är mitt recept på Cherry coke can chicken.
Du behöver
- 1 kyckling (minst 1,3 kg)
- 1 msk torkat grönt te
- 1 msk citronpeppar
- 1 msk rostad lök
- 1 ½ tsk gourmetsalt
- 1 burk cherrycoke
- Körsbärsflis
Gör så här:
Blanda ihop alla kryddorna och rubba kycklingen.
Låt stå ca 1 timme.
Öppna burken och drick ur hälften.
Häll i lite av kryddblandningen i burken
Trä på kycklingen och rök med körsbärsträet i ca 1, 5 h på ca 150 grader.
Eller tills en innertemperatur på ca 70 grader.
Servera med valfritt tillbehör och gärna med Coke BBQsås.
Kanske gillar du också:
Enkla kebabspett på grillen med varm vitkålssallad Next Post:
Rökta kycklingklubbor
Äntligen en orsak för cherry coke att existera! Bortsett från detaljen med att dricka ur halva burken så låter det här väldigt gott. Kan nog bli värt ett försök.
haha, jag är faktiskt benägen att hålla med dig.
Häll ut resterande istället. 🙂
Jag prövade detta recept igår, blev kanongott. Men jag har problem med att få skinnet krispit. Kört indirekt och prövat mellan 130-175*c men det blir aldrig riktigt bra. Kycklingen är rumstempererad när jag börjar
Hemligheten är olivolja på skinnet att fästa rubbenmed, samt smör innanför fileerna.
Detta kommer göra underverk! 🙂
[…] TILL RECEPTET […]