Det här är inga hamburgare för den mesige.
Rejält med hetta, men också mycket smak.Här följer receptet.
Du behöver:
- 1 kg nötfärs
- 8 tsk potatismjöl
- 8 tsk worcestershire-sås
- 2 droppar Mad dog 357 ghost pepper sauce (eller annan riktigt stark sås)
- 2 droppar liquid smoke (Om du vill ha lite röksmak, kan uteslutas)
- 2 tsk salt
- 2 tsk lökpulver
- 2 st äggulor
Gör så här:
- Lägg alla ingridienser utom Mad dog-såsen, worcestershiresåsen i en skål.Blanda dessa två såser ordentligt och häll på.
- Blanda runt färsen ordentligt så alla kryddor fördelar sig.
- rulla runda bollar i valfri storlek och platta sedan ut till burgare. (ju större desto bättre!)
- Grilla över direkt hög värme fär att få schysst yta på dem.
- Lägg sedan över till indirekt värme och kör klart dem där.
Jag gillar när dom är lite rosa i mitten.
Föredrar du vanliga hamburgare så uteslut helt enkelt Mad Dog-såsen, men tillsätt då två msk nymalen svartpeppar.
Kanske gillar du också:
Nachotallrik från gårdagens rester Next Post:
Ta temperaturen för att lyckas med ditt kött