Syrlig kalvkorv med dill och kantareller , senap och västerbottenost Är inskickad till Nordic Hot Dog Championship av Per Zagenholm.
Korv:
Du behöver:
- 500 g grisbog
- 500g kalvfärs
- 200 g späck
- 2 vitlöksklyftor.
- 130 g kantareller
- 4dl vatten
- 2 dl ättika honung
- krondill och dill samt salt och vitpeppar.
Du behöver:
- 25 g jäst
- 4dl vatten
- 1 dl ättika
- 1 l vetemjöl special
- 1/2 dl rapsolja
- 2 matskedar grovkornig skånsk senap
- Samt ägg till pensling och senapsfrö
Råkost
Hyvlad morot. Små rödlökar, dill och krondill blandas med ättika och rapsolja och brynta kantareller
Lökringar
Blanchad gul lök panerad i mjöl ägg panco
Västerbotten majonnäs
Grundrecept på majonnäs med lite skånsk senap och fint riven Västerbotten ost
Tomatkräm
Nerkorta tomater med lök,vinäger och socker vitlök
Mixa o passera och avsluta med svartpeppar.
Mitt namn är per Zagerholm 38 bor i Helsingborg o jobbar med mat men korv är något av en hemma hobby.
Gillar nordisk mat o tänkte genast på kokt kalv med dillsås.
Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag