Moules Thai Style

by • juni 3, 2017 • Fisk & Skaldjur, ReceptComments (0)1370


Dom flesta vet vad Moules Maeinères är.

Klassiska franska vinkokta musslor.

 Här ger vi denna klassiska rätt ett lyft och blandar in Thailändska smaker med Chili, koriander och Thai-Basilika.
Riktigt gott, hett och fräscht.

 

Du behöver:

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 kruka koriander
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2-3 röda chilifrukter
  • 1 dl Ostronsås
  • 1/2 dl fisksås
  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 10 blad Thaibasilika
  • Grillform eller gjutgjärnsgryta/panna
  • Kastrull

 Gör så här:

  •  Skölj och skrubba musslorna
  • Släng alla med trasiga skal eller som redan är öppna
  • Gör i ordning grillen för direkt medelhet värme
  • Mixa ihop alla ingredienser utom oljan och musslorna slätt
  • Häll allt i en kastrull tillsammans med oljan och koka upp över direkt värme tillsammans med oljan.
  • Lägg musslorna i grillformen och håll över blandningen
  • Koka upp snabbt tills musslorna öppnat sig. Blanda i thai-basilikan och servera
(Visited 325 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *