Dom flesta vet vad Moules Maeinères är.
Klassiska franska vinkokta musslor.
Här ger vi denna klassiska rätt ett lyft och blandar in Thailändska smaker med Chili, koriander och Thai-Basilika.
Riktigt gott, hett och fräscht.
Du behöver:
- 1 nät blåmusslor
- 1 kruka koriander
- 4 vitlöksklyftor
- 2-3 röda chilifrukter
- 1 dl Ostronsås
- 1/2 dl fisksås
- 2,5 dl vatten
- 1/2 dl rapsolja
- 10 blad Thaibasilika
- Grillform eller gjutgjärnsgryta/panna
- Kastrull
Gör så här:
- Skölj och skrubba musslorna
- Släng alla med trasiga skal eller som redan är öppna
- Gör i ordning grillen för direkt medelhet värme
- Mixa ihop alla ingredienser utom oljan och musslorna slätt
- Häll allt i en kastrull tillsammans med oljan och koka upp över direkt värme tillsammans med oljan.
- Lägg musslorna i grillformen och håll över blandningen
- Koka upp snabbt tills musslorna öppnat sig. Blanda i thai-basilikan och servera
Kanske gillar du också:
Grillade Pilgrimsmusslor med Tequila och Lime Next Post:
Tävling – Vinn sommarens coolaste pryl