fbpx

Moules Thai Style

by • juni 3, 2017 • Fisk & Skaldjur, ReceptComments (0)6223


Dom flesta vet vad Moules Maeinères är.

Klassiska franska vinkokta musslor.

 Här ger vi denna klassiska rätt ett lyft och blandar in Thailändska smaker med Chili, koriander och Thai-Basilika.
Riktigt gott, hett och fräscht.

 

Du behöver:

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 kruka koriander
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2-3 röda chilifrukter
  • 1 dl Ostronsås
  • 1/2 dl fisksås
  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 10 blad Thaibasilika
  • Grillform eller gjutgjärnsgryta/panna
  • Kastrull

 Gör så här:

  •  Skölj och skrubba musslorna
  • Släng alla med trasiga skal eller som redan är öppna
  • Gör i ordning grillen för direkt medelhet värme
  • Mixa ihop alla ingredienser utom oljan och musslorna slätt
  • Häll allt i en kastrull tillsammans med oljan och koka upp över direkt värme tillsammans med oljan.
  • Lägg musslorna i grillformen och håll över blandningen
  • Koka upp snabbt tills musslorna öppnat sig. Blanda i thai-basilikan och servera

    Mer Recept på skaldjur

(Visited 1 548 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *