Chicken Lollipops är egentligen vanliga kycklingklubbor, där man dragit ner skinnet och blottat benet.
Detta ser trevlig ut vid servering, och det är lätt att hålla i benet när man äter den.
Dessutom är ju kycklingklubbor alltid förbannat gott.
Dessa fungerar bra både varma eller kalla.
Här har jag gjort det enkelt och använt färdig rub.
I detta fallet Dizzy Pigs Tsunami Spin som är helt suverän till kyckling.
Jag har även använt mig av färdig BBQ-sås till finishen.
Denna gång blev det Rufus Teauges Honey Sweet
Denna är förövrigt en av världens bästa bbq-såser som jag använder till allt.
Dessutom körde jag lite rökflis, vilket gör denna enkla rätt så förbannat mycket godare!
Jag använde mig av körsbärsflis.
Körsbär+Kyckling=Sant.
Det fungerar så bra ihop på alla sätt och vis.
Men här går det bra att välja sin egen favoritflis.
Du behöver:
- Kycklingklubbor
- Rökflis av valfri sort (jag föredrar körsbär)
- Olivolja
- Valfri rub till kyckling
- Valfri bbqsås
Gör så här:
- Skär av toppen på benet mitt på ”knutan”
- Sära skinnet från benet och för det neråt köttet och tryck till ordentligt.
- Gnid skinnet med lite olivolja
- Rubba kycklingen väl.
- Låt stå i kylskåp minst en timme med rubben på.
- Vira in benen i folie. Detta för att dom inte ska brännas.
- Gör i ordning grillen för indirekt grillning och låg temperatur.
- Sikta in dig på ca 100-125 grader.
- Rök kycklingen i ca 1 h.
- Plocka av och låt svalna.
- Pensla kycklingen med bbqsås
- Höj värmen i grillen till ca 200 grader och grilla klubborna direkt tills dom fått fin färg.
Servera varm eller kall.
Detta är en perfekt rätt att ha på grillbuffén eller vilken buffe som helst.
Avnjutes med en riktigt kall öl.
© Björn Mineur
Kanske gillar du också:
Webers nyheter 2014 Next Post:
Rim, Brine eller saltlag? kärt barn har många namn.
[…] TILL RECEPTET […]