Jag kan tycka att kycklingfiléer är riktigt tråkiga då dom innehåller väldigt lite fett.
Men som bekant går dom flesta detaljer att trolla med för att få dom riktigt goda.
Här gör vi ”chicken cigars”. Dessa är inte alls som dom generella recepten man kan hitta utan gillar helt enkelt namnet och gör min egen variant av dem.
Du behöver:
- Kycklingfiléer
- 3 burkar öl (33 cl)
- 1 dl salt
- 0,5 dl brunt socker
- Fetaost
- Soltorkade tomater
- Basilika
- Steksnöre
Till rubben:
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk grovmalen svartpeppar
- 2 msk salt
- 2 msk socker
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk cayennepeppar
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till brinen (ölen och saltet)
- Se till att saltet löser sig ordentligt.
- Lägg kycklingfiléerna i brinen och låt ligga ca 24 h.
På grilldagen
- Lägg plastfolie över kycklingfileerna och banka ut dom med något tungt (Tex en stekpanna) dom ska bli tunna.
- Hacka dom soltorkade tomaterna och basilikan.
- Lägg i en skål tillsammans med fetasosten.
- Mosa allt tillsammans så du får en röra.
- Lägg ut kycklingfileerna och fyll med röran
- Rulla ihop och bind upp med steksnöre.
- Rubba ”cigarren”
- Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 150 grader
- Lägg kycklingcigarrerna över direkt värme någon minut för att få lite yta.
- Grilla sedan klart på indirekt värme.
När dom uppnått en innertemperatur på 67 grader är dom klara. - Skiva upp i skivor och servera
Kanske gillar du också:
Karnivor Steakhouse Special Next Post:
Shiitake Cheese Burger