Rökta kycklingklubbor är ett perfekt tilltugg och passar utmärkt på grillbuffén.
Det är väldigt enkelt att göra på din gasol- eller klotgrill.
Rökta kycklingklubbor
Du behöver:
- 20 st kycklingklubbor (drumsticks)
- 1 tsk gourmetsalt
- 1/2 tsk mald svartpeppar
Till glazen
- 1,5 dl apelsinmarmelad
- 3/4 dl flytande honung
- 1 tsk grovsalt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 2 nävar hickoryflis eller dina favoritflis.
Gör så här
Rör ihop glazen i en kastrull tills allt blandats samman väl.
Håll glazen varm.
Krydda klubborna med salt och peppar
Lägg på den blötlagda flisen och grilla på indirekt värme ca 100-130 grader i ca 20
-30 min.
Pensla på glaze 3-4 ggr under tiden
Dessa rökta kycklingklubbor är lika goda varma som kalla.
Kanske gillar du också:
Cherry coke can chicken Next Post:
Baconlindade pilgrimsmusslor på grillen
[…] TILL RECEPTET […]