fbpx

Grilla Grönsaker

by • • Artiklar, Grönsaker, Så här gör duComments (0)1187

Grillsäsongen är här!
Men grilla behöver inte bara handla om kött och korv. Grönsaker på grillen kan vara minst lika gott, och ett hälsosamt alternativ till den traditionella grillmenyn. Här är några grönsaker som passar perfekt att grilla, samt några allmänna tips och råd för att lyckas med grillningen.

 1. Paprika: Paprika är en av de mest lämpliga grönsakerna att grilla eftersom de behåller sin form och struktur. De blir mjuka på insidan och får en härlig rostad yta på utsidan.
 2. Aubergine: Aubergine är också en populär grönsak på grillen. Skär dem i skivor eller halvor och pensla med olivolja för att få dem att mjukna och få en krispig yta.
 3. Zucchini: Zucchini är en annan populär grillgrönsak. Skär dem i längsgående skivor och pensla med olivolja innan du grillar dem. De blir mjuka och har en fantastisk smak när de har grillats.
 4. Sparris: Sparris är en favorit på grillen. Pensla med olivolja och grilla i några minuter tills de är mjuka och har en härlig rostad yta.
 5. Majskolvar: Majskolvar är en annan klassiker på grillen. Pensla med smör och kryddor och grilla tills de är mjuka och har en fin gyllene färg.
 6. Morötter: Morötter är en av de mest näringsrika grönsakerna du kan grilla. Skär dem i stavar eller skivor och pensla med olivolja eller smör innan du grillar dem. Eftersom morötter är en tät grönsak kan det ta lite längre tid att grilla dem tills de är mjuka. En bra teknik är att grilla dem indirekt på lägre värme, tills de är mjuka och har en fin gyllene färg.
 7. Lök: Lök är en mångsidig grönsak som blir otroligt god på grillen. Skär löken i stora skivor eller klyftor och pensla med olivolja eller smör innan du grillar dem. Grilla dem på medelhög värme tills de är mjuka och har en härlig rostad yta.

Några allmänna tips för att lyckas med grönsaker på grillen:

 • Förbered grönsakerna genom att skära dem i lämpliga storlekar och pensla dem med olivolja eller smör innan du grillar dem. Detta hjälper dem att mjukna och få en fin yta.
 • Grilla grönsakerna på en medelhög värme för att undvika att de bränns. Du vill ha en fin rostad yta på utsidan men mjukhet på insidan.
 • Var försiktig med att inte övergrilla grönsakerna, då de kan bli tråkiga och torra.
 • Variera kryddorna och smaksättningarna för att ge grönsakerna olika smaker. En kryddig rub eller en örtmarinad kan ta din grillade grönsak till nästa nivå.

Grillade grönsaker är inte bara läckra, utan också en hälsosam och lätt alternativ till den traditionella grillmenyn. Ge dina grönsaker en chans på grillen i år och se hur de kan förvandla din grillning!

(Visited 484 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *