Här följer ett mycket enkelt recept på kebabspett på grillen som du svänger ihop på 10 min.
Till detta serveras enkel kålsallad i foliepaket som också görs på grillen.
Väldigt gott är det i vanlig ordning.
Du behöver:
- ca 500 g lamm, nöt el blandfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl finhackad färsk mynta eller timjan
- 1/2 dl finhackad vitlök
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk torkad mynta eller timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Till sallad:
- 250 g vitkål
- 1 röd paprika
- 1/2 strimlad gul lök
- 150 g skivade champinjoner
- 1/2 skivad zuccini
- 1 msk japansk soja
- 1,5 msk mango chutney.
- 2 msk smör
Gör så här:
Blanda ihop alla kryddorna tillsammans med färsen.
blanda ordentligt och trä på spett.
Jag kan rekommendera alla som grillar spett ofta att införskaffa spett i metall.
Dessa är mycket enklare att hantera än dessa i trä. Dom brinner inte när det blir för varmt och bara att diska av och
använda igen och igen och igen och igen.
- Strimla vitkål, lök, paprika och zuccini
- Skiva champinjonerna
- Gör ett foliepaket
- Lägg i alla grönsakerna
- Lägg på Mango Chutneyn och sojan.
- Toppa med smöret och vik ihop paketet
Jag brukar vika ihop folien som en båt, vilket innebär att man får praktiskta handtag så du lätt kan bära den till och från grillen.
Gör i ordningen grillen enligt 50/50-metoden
Lägg foliepaketet över direkt värme och grilla sedan spetten över direkt het värme så dom blir fast och får färg.
Lägg sedan över dessa på den ”svalare” sidan och låt grillas klar på indirekt värme.
Servera med en tzatsiki och lite bröd.
Kanske gillar du också:
Fläsk på grillen och diverse annat gott Next Post:
Cherry coke can chicken
Gjorde detta i veckan på grillen, blev kanongott! i efterhand hade jag gärna haft på en skvätt till med chutney på salladen. Fortsätt lägga upp recept, uppskattas mycket!
Vad kul att du uppskattar bloggen Adam. Det är därför jag gör detta, för att inspirera folk och dela med mig av mitt absolut största intresse. Kör en skvätt chutney till nästa gång, så är du i hamn.
Keep grilling!