Yams eller sötpotatis fungerar fantastiskt på grillen.
Detta blir ett fräscht tillbehör till dom flesta grillrätter.
Dessutom är det superenkelt att göra.
Här får dom en glaze på bla honung och lime
Du behöver:
- 3 lagom stora sötpotatisar
- olivolja
- Salt & peppar
- Ett par kvistar koriander
Till Glazen:
- 3 lime
- 1/2 dl Honung
- En klick smör
Gör så här:
- Hacka koriandern
- Skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor
- Koka potatisen några minuter
- Spola av den i kallt vatten så den svalnar, och lägg sedan i en zippåse med olivolja, salt & peppar samt
koriander och låt ligga i kylen i ca 1h. - Smält smöret, blanda med honung och saften från limen
- Blanda ihop allt och låt svalna
- Trä upp potatisen på jämna spett
- Gör i ordning grillen för direkt värme
- Grilla spetten ca 4 min på varje sida tills dom fått fina grillränder och fin färg.
- Pensla på glazen och vänd och upprepa på andra sidan.
- Servera som tillbehör till valfri grillrätt.
Kanske gillar du också:
Saltinbakad Guldsparid Next Post:
HappyBBQs Grillade Bästkust kräftor