Rom och chiligrillad Hummer

by • december 28, 2013 • Apetizers, Fisk & Skaldjur, NyårComments (0)2403

Rom och chiligrillad Hummer

Snart år det slut på året och nyårsmiddagen vankas.
Det är faktiskt många som har som tradition att grilla på nyår vilket givetvis är kul.

Vad ska man då grilla på nyår?
Här kommer den perfekta förrätten med lagom mycket mat.

Rom och chiligrillad hummer.

Detta är väldigt snabbt tillagat.

2013-12-07 20.42.142013-12-07 20.01.24

Du behöver:

  • Kokta humrar (räkna en halva till varje person)
  • 150 g   smör
  • 5 msk mörk rom
  • 1 msk fin riven färsk   ingefära
  • 1 tsk finhackad chilifrukt
  • 1/2 tsk salt

 

Gör så här:

  • Halvera humrarna. Avlägsna magsäck och tarm.
  • Smält smöret och blanda det med rom, ingefära och chili.
  • Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 200 grader i grillen
  • Lägg hummern med skalet nedåt på grillen.
  • Skeda över lite ingefärssmör.
  • Grilla indirekt någon minut tills hummern är genomvarm.
  • Servera direkt.

©Björn Johansson

(Visited 668 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *