Att gå ut och spela på ett landbaserat casino har blivit i ropet igen, inte bara i Sverige, utan världen över. Det har blivit vanligt att kompisgäng eller arbetskamrater väljer att gå på casino på ett AW. Fysiska casinon är definitivt ett alternativ till både bowling och minigolf om det erbjuds i närheten.
På många casinon hittar du idag förstklassiga restauranger där kända kockar lagar exklusiva rätter till high-rollers och andra förmögna gäster. Men även med en mer normaltjock plånbok går det att äta mycket gott på många riktigt bra landbaserade casinon runt om i världen. För alla våra matintresserade casinoentusiaster valt ut de 6 bästa casinorestaurangerna just nu utifrån https://casinodjungel.se guide om de bästa casinorestaurangerna i världen.
1. Blue Bay på Monte Carlo Resort i Monaco
På Blue Bay i fashionabla Monte Carlo kan du beställa ekologiska ägg tillagade med äkta cassavatryffel och passionsfrukt. Förutom sin signaturrätt tillagar kändiskocken och vinnaren av två Michelinstjärnor, Marcel Ravin, även spaghetti carbonara med grön papaya och iberisk skinka samt andra rätter med inspiration från Medelhavet och Karibien. Alltsammans går att avnjuta på terrassen med havsutsikt.
2. Fish på The Atlantis i Bahamas
Att äta nyfångad lionfish med några droppar citron över och med pommes frites, alltihop tillagat av den kände kocken José Andres, är en ren njutning. The Atlantis är ett mycket välkänt casino i den karibiska övärlden. Hit kommer många amerikaner för att roa sig och koppla av.
Fish serverar både tapas i spansk stil och mycket annat i kategorin fisk och skaldjur. Deras tidigare nämnda sprödbakade lejonfisk med tartarsås är en riktig favorit bland gästerna.
3. Twin Creeks Steakhouse på Silverton Casino i Las Vegas
I hjärtat av den amerikanska spelstaden Las Vegas ligger köttrestaurangen Twin Creeks. Där serverar den berömde kocken Jimmy Pepe sin signaturrätt: en extra saftig angusbiff.
Premiumköttet tillagas över en vedeldad grill och serveras med åtta olika såser. Det går att välja bland exempelvis konjakspeppar, fransk glaze eller en speciell kaffepanering.
4. Bardot Brasserie, the Aria Resort & Casino i Las Vegas
På Bardot Brasserie bjuder den populäre kocken Michael Mina på specialiteter från det franska köket, inte minst gåslever. Till delikatesserna går det att avnjuta de bästa franska årgångsvinerna. I övrigt kan brasseriet fresta med biff Wellington, musslor i dragonsås, fisksoppa och andra franska läckerheter.
5. Hard Rock Hotels The Oyster Bar i Lake Tahoe
Hotellets ostronbar är bland de absolut mest besökta restaurangerna i USA och hit vallfärdar inte bara inbitna spelare för att gå på casinot, utan även matälskare från hela världen.
Baren serverar mat från den amerikanska södern i välkänd New Orleans-anda, i öppna kök där gästerna kan se när maten blir tillagad. På menyn står kreolska rätter som gumbo och jambalaya. Cioppino finns på menyn, vilket är en vanlig rätt bland italienska immigranter i USA och består av seafood som exempelvis krabbor, räkor, musslor och annat från havet.
6. Grand Resorts World Sentosa i Singapore
Varm chokladsoppa låter möjligen som en lite väl exotisk anrättning, men faktum är att den mäktiga efterrätten Valrhona Hot Chocolate Soup gjord på schweizisk Valrhonachoklad är mycket efterfrågad.
Chefskocken Susar Lee på restaurangen TungLok Heen på Hotel Michael i resortområdet där casinot också ligger, bjuder på en välsmakande variant som serveras tillsammans med rostat bröd, glass gjord på svartpeppar i kombination med sesamfrön.
Fördelar med att äta på casino
En del casinobesökare kanske ser det som en onödig kostnad att lägga ner en massa pengar på mat utöver själva spelandet. Ingenting kunde dock vara mer fel. Det finns många fördelar med att äta på ett casino och här är några av dem:
- Få tid att umgås. Middag på casinot förhöjer upplevelsen av själva casinobesöket. Det ger dig möjlighet till en stunds trevlig samvaro med dem som du delar casinoupplevelsen med. Med bekväma sittplatser och rikligt med god mat bjuder middagen på en avkopplande upplevelse som blir något att tala om efteråt och att lägga till listan av upplevelser. Det går dessutom ofta att boka bord till speciella högtider.
- Spara pengar. Vissa restauranger har erbjudanden och meal deals för spelare via kuponger och tillgodokvitton. Ibland går det också att lösa in intjänade poäng från casinot på restaurangen.
- Hålla energinivån uppe. Hur roligt det än är att spela så behöver energidepåerna fyllas på. Att kunna äta en bit ger snabbt ny energi som gör att du orkar fortsätta spela. Om du spelar hungrig kan det ge negativa effekter och göra dig irriterad och ofokuserad.
Många går alltså inte bara till ett landbaserat casino för att spela och ha roligt utan även för att ha en riktigt trevlig utekväll med god mat och dryck. På ett casino, beroende på vilket du besöker förstås, kan du få allt från extravaganta och exotiska rätter till några av de bästa burgare som finns att få. Att äta gott på casino är en upplevelse som bara förhöjer underhållningsvärdet och upplevelsen.