Smokenator låter nästa som något taget från en dålig actionfilm, men så är inte fallet.
Det är en oerhört enkel och smart pryl som förvandlar din klotgrill till en regelrätt smoker.
Perfekt för dig med en klotgrill som vill göra långa grillningar på lågtemperatur.
Vad är egentligen the smokenator då?
Det är en stålställning, som du sätter i ena sidan av din Webergrill.
I denna stålställning fyller du otända briketter och rökflis
Sedan lägger man några tända briketter i mitten, på med vattenskålen, och fyll med vatten, sen är det klart.
Detta gör att man kan hålla konstant temperatur i många timmar, utan att behöva fylla på briketter.
Fick min från grillhouse.se förra veckan, och idag har jag äntligen provat.
Köpte en hel kyckling modell större, mer exakt 2,4 kg.
Denna lät jag ligga i ett bad av Guinnesöl, salt, lagerblad, en skivad citron, några krossade vitlöksklyftor och chilli.
Där fick den ligga i ca 12h och gotta sig.
Därefter körde jag det väldigt simpelt.
Olivolja på skinnet, salt och peppar.
Sedan en skiva vitlökssmör under skinnet på varje filé
Tryckte även in e
tt gäng citronskivor i kycklingen.
Denna röktes sedan med äppel och ekträ.
Jag fyllde smokenatorn med 30 st otända Weberbriketter, blandat med några chunks och lite rökflis.
Därefter tända jag upp 10 briketter i miniskorstenen som sedan lades i mitten, på med vattenkaret och fyllde med kallt vatten.
Gjorde i ordningen en sprayflaska med äppeljuice och äppelcidervinäger.
Denna sprayades på kycklingen lite då och då.
Lät även en bit fläsklägg gå med undet tiden.
Efter en liten stund låg Webern på stabila 110 grader.
Där höll den sig i ca 6 h:
Detta är klockrent.
Skulle temperaturen dala, så fyller man enkelt på med nya otända briketter genom hålen.
Detta gör att man kan fylla på i det oändliga om man kör riktiga långgrillningar.
Smokenator en riktigt grym pryl om man inte har tillgång till en riktigt smoker.
Dessutom är det inga större pengar heller.
Endast 749 kr på grillhouse.se
Denna kommer användas flitigt framöver.
Kycklingen och fläsklägget då?
Hur blev dom?
Dom blev riktigt bra, precis lika bra som när man gör dom i en smoker.
Kanske gillar du också:
Så här förbereder du din brisket för smokern Next Post:
BBQLovers nominerad till årets grillblogg