fbpx

Smartare Grillning

Smartare grillning

 

Att grilla är en konst som är få förunnad. Alla gör det, men det är långt ifrån alla som lyckas. Det ligger år av grillningar bakom det perfekta spettet eller den perfekta burgaren. Vissa går till och med in och säger att det krävs en viss typ av kol, tändvätska eller gasol för att lyckas leverera den perfekta grillrätten. Att diskutera grillning med en grillmästare kan vara som att diskutera vin med en vinkännare.

Och ja, det ligger mycket övning bakom grillkonsten. Men det behöver inte ta så lång tid att lära sig som några kanske hävdar. Det finns en hel del smarta hjälpmedel.

Hjälpsamma appar

Nej, vi pratar inte om en smart grill. Så långt har vi inte kommit än, även om de finns några företag som hävdar att de har skapat minigrillar som är smarta nog att känna av när köttet eller grönsakerna är klara. Och även om det skulle uppfinnas smarta grillar låter det som ett ganska tråkigt sätt att laga mat på.

Istället finns det appar som kan vara med och hjälpa oss att ta fram våra inre mästerkockar. Dessa finns i butikerna för såväl iOS som Android och utbudet är stort. Det finns appar som kan hjälpa grillaren att komma på idéer och hitta recept på marinader och det finns appar som ser till att man inte glömmer något när man handlar. Det finns också appar som hjälper till med grilltiden.

Till skillnad från vad många tror ska man inte vända på bitarna för ofta. Vare sig det är kött, kyckling eller grönsaker måste de hanteras på helt olika sätt och ska de ligga i 2 minuter på varje sida, så är det 2 minuter som gäller. Ju mer du vänder på dem, om du nu inte ska göra det, desto större är chansen att du får en ojämn grillyta. Exempel på appar som är bra att ha när man är nybörjare och osäker på grilltiden är ICA:s app ICA Grill, Grill-it eller GrillTime. Med hjälp av dessa kan du ta reda på vilken tid som gäller för vilken råvara baserat på dess utförande och tjocklek.

Smartare allt

Det är flera saker om har blivit både smartare och enklare med hjälp av mobilen. Förutom att den hjälper oss i köket har den, tillsammans med internet, öppnat upp för ett helt nytt sätt att se på mat. Vi vet numera mer om mat och kan göra smartare val både när vi handlar och när vi ska para ihop olika ingredienser med varandra. Samtidigt har flera andra saker blivit mycket lättare. Det har blivit enklare att göra betalningar och kommunicera med folk från hela världen. Tjänsterna har blivit mindre men utan att förlora innehåll. Mr green kan erbjuda samma spelutbud och gröna funktioner i mobilen som i fullversionen på datorn. Musiksamlingen man har i bokhyllan finns via Spotify. Detsamma gäller för bok- och filmsamlingarna som finns i exempelvis Storytel eller Netflix.

Oavsett vad du behöver hjälp med är det sannolikt att hjälpen finns att finna i eller genom mobilen. Däremot kan den inte hålla koll på grillen åt dig, så släpp inte blicken på den helt.

Comments are closed.