fbpx

Saker att göra i väntan på att grillen blir klar

Matlagning är som allra härligast när den görs på sommargrillen. Att sitta ute i värmen och känna doften av det goda är en lyx vi älskar att ta vara på. Men när vi grillar händer det också att vi får vänta rätt länge på att kolen ska ta sig och värmen ska hamna precis rätt. I den luckan som uppstår kan det vara trevligt att hitta på någonting annat för att fördriva tiden. Vi ger dig därför några tips på saker att göra i väntan på att maten blir klar!

Putsa spellistan

Visst vill vi som älskar bbq krönas som grillmästare. Detta kan vi först göra när vi bemästrar det som händer på grillen, men också stämningen på middagen. För de som ska slå sig ned och käka den nygrillade maten kan måltiden bara bli bättre av rätt vibbar. Se därför till att ha ditt Spotify-game på topp och putsa på spellistan.

 

Idag är det väldigt enkelt att hitta tips på ny musik med Spotifys Discovery-system. De har skapat egna spellistor baserade på olika humör och stämningar. En somrig spellista de har heter Life is Good!, kanske kan den göra grillningen ännu goare? Utforska och testa på, ännu har inte gästerna kommit!

Mobilspel

Den tid vi lever i är väldigt färgad av teknologi och vi får väl vara tacksamma för det. På mobilen kan vi underhålla oss med att läsa nyheter, kolla på roliga klipp, spela spel och mycket mer. Den har onekligen räddat oss från många händelsefattiga stunder. En stor aktivitet många börjat ägna sig åt på mobilen idag är spel som går snabbt att komma igång med, som traditionella smartphone-spel men också kortspel och slots. På Casumo Sverige online casino hittar du massvis med slotspel att testa, och du kan registrera dig hos dem tryggt och smidigt med hjälp av E-legitimation.

Klura ut nya middagstraditioner

Det ligger i människans natur att värna om traditioner och en del av dem är direkt kopplade till middagsbordet: att sjunga snapsvisor, be bordsbön om man så vill, utbringa skålar och så vidare. En kul grej att göra medan man väntar på att maten ska bli klar är att stifta nya traditioner till middagsbordet.

 

Att knäcka en ny middagstradition är nog lättare sagt än gjort, för det uppskattas förmodligen om den är kreativ, utan att kräva för mycket ansträngning. Ett tips är att testa komikern Patrik Larssons nya snapsvisor, som är på låtsasdanska. Det är genom hans kända karaktär, mediumet Karsten Torebjer, som han levererar sina egenskrivna visor, du kan höra en av dem här. Mycket nöje utlovas.

 

Bäst av allt när du hittat den nya traditionen är att den kan testas så fort gästerna slagit sig ner vid matbordet!

Planera nästa måltid

Vi som verkligen älskar mat och att stå vid grillen, analyserar våra måltider och är kvicka med att planera för nästa. Varför inte klura på nästa måltid i väntan på att maten du gör nu blir klar? Det är roligt och du kan dela med dig om en maträtt du är intresserad av att tillaga med dina vänner under middagen. Ni kan även ta gemensam hjälp av ICA och andra receptsajter för tips på god grillmat. Kanske har du en spännande receptbok där hemma du kan ta fram som låter tankarna flyga.

 

Ja, det finns givetvis oerhört många saker att göra i väntan på att maten ska tillagas och det här är bara några få tips. Har du själv bra idéer på pausunderhållning får du gärna dela med dig av dem. Den svenska sommaren är inte allt för lång, så det finns ingen tid att hålla tillbaka!

Comments are closed.