fbpx

Pizza i Webers Pizzaugn

by • maj 28, 2013 • ÖvrigtComments (4)14470

Igår provades pizzaugnen igen.

Det tar några gånger innan man lär sig hur man ska hantera den.

Igår blev dock pizzorna riktigt goda. Nu behöver jag öva lite på utseendet så dom ser fina ut.
Jag är absolut ingen bra bagare, så det här med att hantera deg är inget jag är van vid.

Lyckligtvis har jag en sambo som är suverän på att baka så hon hjälpte mig.

2
För att detta ska bli bra behöver man riktigt hög värme i grillen.

Gärna över 300 grader.
Jag körde en full skorstenständare med Webers kokosbriketter, samt en minskorstenständare.

Sen slängde jag på lite av Webers Snabbkol ovanpå glödbädden.

3

Tyvärr blev det så varmt att plastrullarna till lockhållaren smälte, men det är smällar man för ta.
Som någon klok man sa, grejorna ska ju användas.
Att ta med sig av detta är att inte lägga kol och briketter i anslutning till rullarna.

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen detta kan vara det coolaste grilltillbehöret som finns just nu.

4

Har kommit fram till att enklas är att kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper, som man sedan vänder ner direkt på pizzastenen.

Därefter lägger du på pizzatoppingen.
Viktigt är att pizzastenen är ordentligt uppvärmd.

5

Låt gärna ugnen ligga på i ca 30 min innan du bakar första pizzan.

Därefter tar det ca 5 min innan din pizza är klar. Håll lite koll så att du inte bränner botten.

Efter ca halva tiden, vänder du pizza 180 grader, så att den blir jämt gräddad.

Bakade några olika pizzor för att det skulle passa alla.

6

Körde en klassiker, med ost, skinka, champinjoner, lök  och tomatsås.

Därefter en med tomatsås, lök, serranoskinka, soltorkade tomater, oliver, fetaost och vanlig ost.
Denna blev helt suverän.

Sista blev med tomatsås, salsiccakorv, fetaost, soltorkade tomater, lök och ost.

Pizzadegen jag gjorde har jag snott från Laila bakar.

Du behöver:

  • 50g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special.

 

  • Blanda jäst, socker salt , olja och vatten (37 grader) i en degbunke
  • Rör i mjöl lite itaget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakningen
  • Jäs degen i bunken i ca 30 min. lägg en bakduk över
  • Dela degen på 4 bitar och baka ut med kavel på mjölat bakbord

Tomatsåsen jag gjorde bestod av:

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk passerade tomater
  • 2msk tomatpuré
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 1 droppe Blair´s Megadeathsås
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • 1 st nypa socker

Blanda ihop allt koka upp och låt sjuda på svag väre i ca 20 min.
Vill du inte ha hetta i din sås uteslut Blair´s sås.

Låt svalna innan du använder till pizzan.

Välj topping själv.

Här finns inget rätt eller fel.

 

7

(Visited 7 214 times, 1 visits today)
Pin It

4 Responses to Pizza i Webers Pizzaugn

  1. Mario skriver:

    Bara ett tips, kavla inte ut degen. dela degen direkt och gör 180g degbollar som får jäsa ett par timmar i kyl.
    Tryck och dra sedan ut degen istället för att kavla så får degen bättre ”lyft” när den hamnar på stenen, kolla hur din lokala pizzabagare gör..inte fan kavlar han 🙂

  2. bjornj skriver:

    Tack för tipsen Mario. När det gäller bakning har jag mycket att lära!

  3. Chefredaktören skriver:

    Pizza är inte helt enkelt, en stor konst att få till den där tunna och knapriga botten man så gärna vill ha 😉 Jag har sett otroligt dedikerade pizzabloggare som experimenterar med att få fram den optimala pizzan, och något de brukar tala om är att få extrema temperaturer.. uppemot hela 500 grader! 😉

  4. Lena Philipson skriver:

    Hur svårt kan det vara att visa en, två tre, hela ert sortiment på pizza ugnar.
    Jag är inte intresserad av degen och pizzan utan Webers pizza ugnar.
    Sluta o visa recepten och ta fram sortimentet på alternativa ugnar.
    Vänligen men lite smått irriterad/Lena Ph

Lämna ett svar till Lena Philipson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *