fbpx

Kolgrillar för sommarens grillkvällar

Under sommarmånaderna är det många som grillar i sin trädgård eller på sin uteplats och vilken grill man väljer brukar vara en smaksak. Även vilken storlek man vill ha på grillen varierar. En del vill ha en stor grill med mycket grillyta så att man kan bjuda på en stor och ordentlig grillfest. Andra kanske inte har plats till det och tycker att en liten grill räcker långt. 

 

Oavsett vilken grill man väljer så vill man att den ska fylla sin funktion och hjälpa till att skapa en fin kväll med ett bra grillresultat. Vilken grill man föredrar är som sagt olika men med en kolgrill får man den där lukten och smaken som många vill ha när de grillar. För att hitta en bra grill kan man titta på kolgrill bäst i test och kanske hitta en favorit. 

Fördelar med kolgrill

Det finns en hel del fördelar med en kolgrill som gör de till det självklara valet för många. Det många brukar nämna som en fördel med kolgrillar är att man får grilla på det klassiska sättet som man gjorde innan gasolgrillen tog plats i mångas trädgårdar. Det är en speciell känsla för många att tända på briketterna och vänta på den perfekta lågan. 

 

När man ska skaffa sig en grill så är det ofta viktigt att priset är rätt och en kolgrill är generellt billigare än en gasolgrill. Grillar man inte allför ofta och kanske inte vill lägga för mycket pengar på en grill så ska man välja en kolgrill. Kolen är visserligen dyrare än gasolen men om man inte grillar ofta så är ändå en kolgrill att föredra. 

 

En annan fördel med kolgrillar är att kol går att få tag i överallt till skillnad från gasoltuber. För många är det också skönare att slippa hantera en gasoltub. Kolgrillen är oftast lättare att flytta runt i trädgården eller på uteplatsen om man skulle behöva det. Den är också enkel att underhålla vilket är viktigt för många.

 

Nackdelar med kolgrillar

Precis som med allting annat finns det fördelar och nackdelar med det mesta och så även med kolgrillen såklart. Man bör fundera över vissa saker innan man bestämmer sig för vilken grill som passar bäst för de behov och krav man har på sin grill. Oavsett vilket val man gör så ska man ha grillen ett tag och då bör man trivas med den o dess funktioner.

 

Om man grillar mycket och vill kunna slänga på köttet eller andra livsmedel på grillen och börja grilla direkt, ska man inte välja en kolgrill. Det tar betydligt längre tid att grilla med en kolgrill än med en gasolgrill. En gasolgrill är klar att grilla på med en gång men med kolgrillen behöver man vänta tills glöden är klar.

 

Det är också lättare att bränna maten på en kolgrill och den osar betydligt mer än en gasolgrill. För många är detta en del av grillningen men för andra kan det skapa irritation. Anledningen till att det osar mer och att det lättare bränns vid är att det är svårare att justera temperaturen på en kolgrill. Det är dyrare att grilla på en kolgrill eftersom att kolen är dyrare än gasolen men en kolgrill är i gengäld billigare att köpa in. 

Comments are closed.