fbpx

Knivar som är ett måste för grillfantasten

När det kommer till grillning är rätt utrustning a och o för att resultatet ska bli perfekt. Med rätt utrustning är det lättare att förbereda köttet eller grönsakerna och att skära upp allt på rätt sätt när det är färdigt. Det finns flera olika knivar som passar dig som vill ha den bästa utrustningen.

 

Om du gillar att grilla över öppen eld ute i det fria så kan en kniv som du kan klyva ved med vara en bra idé. En bowie är en kniv med ett fast blad som kan användas för att skära rep, klyva ved och göra andra praktiska sysslor, men den passar även bra för dig som vill skära upp kött och grönsaker eller fjälla en fisk. Med andra ord är en bowie en riktigt bra allkniv för dig som tycker om att grilla och vistas i naturen. Hos Lamnia hittar du flera olika bowieknivar från populära tillverkare som Fällkniven, Cold Steel och COG för att nämna några.

En kniv för grillen som man inte ska glömma bort är den vanliga kökskniven. Det kan vara en bra idé att ha en uppsättning köksknivar som är av god kvalitet och som hålls skarpa med hjälp av ett brynstål och en knivslip som används regelbundet. Vassa köksknivar gör inte bara arbetet med livsmedel roligare, utan det är även säkrare eftersom det är mindre risk att du råkar skära dig när du jobbar med bra verktyg. Det finns särskilda knivar för att filéa fisk och kött, för att bena ur fisk och för att skära upp grönsaker. Utrusta ditt knivställ med rätt knivar för jobbet, så får du ett bättre resultat på grillen. Förberedelse är viktigt för helhetsupplevelsen.

 

När man har grillat en fin bit kött så vill man inte behöva kämpa med att skära upp den när det är dags att äta. Grillbestick är perfekt för dig som grillar ofta och vill duka fint. Knivar som är specialdesignade för att äta kött är vassare än vanliga bordsknivar, vilket gör det enkelt att skära upp alla olika typer av kött. Med en matchande gaffel så blir måltiden och dukningen komplett.

 

Om du tar med dig knivarna ut i naturen får du inte glömma bort förvaringen. En knivväska som kan rullas ihop ser till att knivarna skyddas och att det är enkelt att packa upp dem när det är dags att använda dem. Den finska butiken Lamnia har flera smarta förvaringslösningar för knivar och det finns både något för när du vill ta med dig knivarna och när du vill ha dem snyggt förvarade i närheten av grillen. Det finns även särskilda campingkit där skärbräda, knivar och förvaring är samlade i ett praktiskt paket.

Comments are closed.