Kinesiska BBQ-rätter du hittar i Macau

Grillkonsten förknippas kanske framför allt med de amerikanska sydstaterna, men den är också en stor del av det kinesiska köket.

Att grillkonsten är den främsta av alla matlagningskonster kan vi nog alla skriva under på. Vad inte alla vet, är att denna åsikt även delas av många i öst. Kina är nämligen en av de riktigt stora grillmästarna. I den sydkinesiska staden Macau, som också kallas för Asiens Las Vegas, finns det utöver spel och underhållning fantastisk mat för grillälskaren.

Här kommer en handfull klassiska kinesiska grillrätter du måste bocka av på din bucket list.

Pekinganka

Denna ljuvliga klassiker har nog ingen missat. Den smakrika upplevelsen av den rostade pekingankan är inte helt enkel att få till. Skinnet avlägsnas med hjälp av att man pumpar in luft under det, sedan skållas och gnuggas det med den sirapsliknande såsen melass. Vilket ger den karaktäristiska mörka färgen och den söta tonen.

Därefter rostas köttet i en stor ugn eller över en öppen eld. Det är med andra ord inget gemene man tillagar hemma i köket. Därefter serveras köttet i tunna små pannkakor, tillsammans med olika tillbehör.

I Macau servers perfekt Pekinganka på restaurang Zi Yat Heen på Four Season Hotel. Likt många andra lyxhotell i Macau finns här ett anslutande kasino, där gästerna kan prova lyckan. Den som istället vill spela för en lägre insats kan istället använda hotellets internetuppkoppling till att besöka ett casino via mobilen. Det finns massor av kasinon online, som kan erbjuda många fler olika spel än vad som finns på ett fysiskt kasinon.

 

 

Char Siu

Denna BBQ-rätt är en viktigt beståndsdel i den kinesiska grillsfären. Rätten består av fläskkött som marineras i honung, kryddblandningen five spice powder, röd fermenterad bönpasta, soja och hoisinsås. Vilket ger den sin karaktäristiska röda yta. Köttet används sedan i massor av spännande olika kombinationer. Allt från nudelsoppor till att bakas in i bröd.

I Macau hittar du de bästa Char SIu-rätterna på den fantastiska restaurangen Jade Dragon. Att köket har belönats med två Michelinstjärnor har tyvärr drivit upp priserna en del. Men fantastiskt gott är det!

 

 

Siu Yuk

På restaurang Red 8 på hotellkomplexet Wynn Palace, serveras den gudomliga kinesiska måltiden Roasted Crispy Pork Belly. Den krispiga ytan och det möra köttet är fantastiskt gott. Inte minst med inslagen av vitlök, chili, soja och hoisinsås. Sedan ska det tillagas över hög värme på kolgrill.

 

 

Efter måltiden på Red 8 är det bara att utforska resten av legendariska Wynn Palace. Här finns en hel del underhållning och ett anslutande gigantiskt kasino. Men precis som på Four Seasons kostar det därefter. Och även här kan det vara en bra idé för novisen att börja pröva lyckan i den digitala världen.

Inte bara är det billigare och med ett större spelutbud. Nästan varje aktör har olika erbjudanden till sina kunder. Den som önskar exempel på detta, hittar här en översikt över bäst casinobonusar online. Exempelvis finns det de som erbjuder upp till 200 procent extra i insättningsbonus. Därtill går det att få olika bonusar i form av fria spelomgångar till särskilt utvalda spel. Kanske är det en idé att börja med spel online, få en känsla för kasinoklassikerna och sedan prova lyckan på ett fysiskt kasino när man har mer kött på benen?

Det finns sannerligen en hel del intressant grillkonst i Kina. Inte minst i Macau. Förhoppningsvis väcker den här artikeln er nyfikenhet för att utforska all spännande BBQ i öst.

About Björn Mineur

Chefredaktör för BBQLovers.se med ett brinnande intresse för grillning och BBQ. Arbetar som demonstratör för Weber samt grilla så fort tillfälle ges.

Comments are closed.