fbpx

Kickstarta sommaren med Eurovisionkväll

Kickstarta sommaren med Eurovisionkväll

 

Vill du ha tips på den perfekta Eurovision grillkvällen? Snart går Europas och en av världens största musiktävlingar av stapeln. Den 18:e maj är det dags att dra på sig glitter och glamour och ta fram grillen så klart. Eurovision Song Contest är som ett startskott för sommaren och en chans att göra något riktigt kul. Här ger vi dig tipsen för att få den perfekta grillkvällen med musiktävling som underhållning och helt enkelt kickstarta sommaren!

Maten

Trots att Eurovision Song Contest kommer att vara i mittpunkt under grillkvällen är det dock maten som man längtar efter. Grillkolen är köpt, man har vätskan i ett grepp och solen gassar på trädäcket. Det är dags att tända och ta fram alla godsaker. Till kvällens ära kan man passa på att ta inspiration från Europas alla hörn när det kommer till maten. 

 

Välj kryddiga korvar från Tyskland eller viltkorven från Norrland. Inte sugen på rött kött? Ta fram grillfolien runt en fisk tillsammans med kryddor från Medelhavet. Välj att göra en grill-tapas med många små rätter typiska för Spanien och Portugal. Som tillbehör kan man ha en sallad med fetaost och oliver med inspiration från Grekland eller en pastasallad med tomater hämtad från en italiensk saga. 

 

Till efterrätt kan man lyxa till det med en eller två macarons från Frankrike eller en baklava från Turkiet. Avsluta kvällen med lite Afternoon Tea från Storbritannien eller drinken Irish Coffee från Irland, så klart. Det finns många vägar att gå med maten. Varför inte skapa flaggor tillhörandes matens ursprung och märka upp tallrikarna för att verkligen få känslan av en heleuropeisk temakväll! 

Underhållningen 

Eurovision står i fokus för underhållningen men det finns andra sätt att göra kvällen lite mer intressant. Det är ju faktiskt inte förrän vid midnatt som resultatet står klart och det verkligen är spännande. Fram tills dess kan man istället leka eller skapa tävlingar sinsemellan. Ett bra tips är att någon agerar lekledare och kan på så sätt föra resultat utan att försöka fuska. Tipsrunda är alltid bra och passar alla, oavsett sällskap. Låt gästerna tävla om bäst kunskap i Eurovision, vem är egentligen en sann schlagerstjärna? 

 

Man kan komma fram till ett bidrag och ett land som man gemensamt ska ringa in och rösta på. Vill man ha mer kamp kan man tävla om vem man tror vinner. Man kan lägga in en pott eller köra utan insats. Ensam eller flera kan man också betta hos olika spelbolag om man vill göra en riktigt seriös tävling utav det. Då handlar det om att skapa ett konto hos ett av de spelbolag som erbjuder odds på Eurovision Song Contest 2019 och sen välja vem man tror vinner eller placering. Mr Green är ett exempel på ett känt spelbolag där man kan spela på just Eurovision. 

Dekorationen

Något som höjer stämningen och som verkligen sätter pris på att det är en temabelagd grillkväll, är dekorationen. Gör det roligt med en klädkod som låter gäster klä upp sig på ett eller annat sätt. Som värd kan man också dekorera med Europas länders flaggor, inte bara vid maten utan i dekorationen överlag. Eller så kör man på glitter och glamour som Eurovision gärna uppfyller. Om man har mycket tid kan man gå in och göra tema för värdlandet för Eurovision. 

 

I år är det Tel Aviv som är värdar för musikfesten och då kan man både använda klädkod, dekorationer och mat från landet. Kommande år kan man ju då göra samma sak med årens värdländer, så mycket man kan lära sig om Europas länder samtidigt som man har den perfekta Eurovision grillkvällen!

 

Comments are closed.