fbpx

Happy BBQ Pit Crews Brisket Pastrami

by • december 16, 2015 • Kött, Nöt, Övrigt, ReceptComments (0)21956

Pastrami är fantastiskt gott.
Denna saltade köttbit är full av smaker.

Man saltar in köttet i en kryddig saltlag sedan kryddar man köttet och röker den.

Man kan äta den kall eller så värmer man  den med ånga för att inte torka ut skivorna.

 

Detta behöver du för att lyckas med er Brisket Pastrami.

 

  • En bit Brisket Flat (Spets Bringa), putsa köttet så ni har en halv centimeter fett på ovan sidan.

 

Till Saltlagen

 



Gör så här:

  • Blanda allt i en lämplig behållare med lock.
  • Blanda tills saltet och sockret är helt upplöst.
  • Tag och injicera Saltlagen i Brisketen, lägg sedan köttet i behållaren med saltlagen.
  • Ställ in behållaren i kylen, låt den stå i minst två dygn.
  • Tag nu upp din Brisket ur Saltlagen och skölj av den väl i kallt vatten.
  • Lägg köttet på ett galler med en plåt under, låt den ligga och torka i en timma.
  • Nu så är det dags att rubba (krydda) köttet.
  • Ni blandar 0,5 dl Don Marco’s Pork Powder och 0,5 dl Don Marco’s Wonder Green
  • I normala fall så rubbar jag alltid mitt kött jämnt runt om men nu vill jag bara ha kryddorna  på ovansidan.
  • Gör i ordning eran grill eller smoker för att röka köttet i 105 grader.
  • Här skall ni använda er av ett kraftigare trä, jag tog Ek chunks från Nordicsmoke.se
  • Rök nu köttet i 3 timmar.
  • Efter det lägg köttet i dubbla lager folie som ni viker tajt runt köttet.
  • Kör vidare på 105 grader
  • Efter ca tre timmar så sticker ni köttet och känner om det är klart, Stickan skall gå igenom köttet utan motstånd.
  • Köttet är klart runt 88-92 grader.
  • Ånga av köttet efter att den har kommit upp i temperatur.
  • Jag brukar lägga tillbaka köttet på smokern efter att jag har ångat av det i 20 minuter igen med lite extra Wonder Green på.
  • Låt vila i kyl tills servering

 

(Visited 14 512 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *