Pastrami är fantastiskt gott.
Denna saltade köttbit är full av smaker.
Man saltar in köttet i en kryddig saltlag sedan kryddar man köttet och röker den.
Man kan äta den kall eller så värmer man den med ånga för att inte torka ut skivorna.
Detta behöver du för att lyckas med er Brisket Pastrami.
- En bit Brisket Flat (Spets Bringa), putsa köttet så ni har en halv centimeter fett på ovan sidan.
Till Saltlagen
- 3,7 liter vatten
- 160g Nitritsalt 0,6%
- 80g socker
- 40g honung
- 4 msk Don Marco’s Pork Powder
- 2 msk Don Marco’s Wonder Green
- 1 msk Gula senapsfrön
Gör så här:
- Blanda allt i en lämplig behållare med lock.
- Blanda tills saltet och sockret är helt upplöst.
- Tag och injicera Saltlagen i Brisketen, lägg sedan köttet i behållaren med saltlagen.
- Ställ in behållaren i kylen, låt den stå i minst två dygn.
- Tag nu upp din Brisket ur Saltlagen och skölj av den väl i kallt vatten.
- Lägg köttet på ett galler med en plåt under, låt den ligga och torka i en timma.
- Nu så är det dags att rubba (krydda) köttet.
- Ni blandar 0,5 dl Don Marco’s Pork Powder och 0,5 dl Don Marco’s Wonder Green
- I normala fall så rubbar jag alltid mitt kött jämnt runt om men nu vill jag bara ha kryddorna på ovansidan.
- Gör i ordning eran grill eller smoker för att röka köttet i 105 grader.
- Här skall ni använda er av ett kraftigare trä, jag tog Ek chunks från Nordicsmoke.se
- Rök nu köttet i 3 timmar.
- Efter det lägg köttet i dubbla lager folie som ni viker tajt runt köttet.
- Kör vidare på 105 grader
- Efter ca tre timmar så sticker ni köttet och känner om det är klart, Stickan skall gå igenom köttet utan motstånd.
- Köttet är klart runt 88-92 grader.
- Ånga av köttet efter att den har kommit upp i temperatur.
- Jag brukar lägga tillbaka köttet på smokern efter att jag har ångat av det i 20 minuter igen med lite extra Wonder Green på.
- Låt vila i kyl tills servering
Kanske gillar du också:
Julmustglazade Drumsticks Next Post:
Ölkorv på vildsvin