Grillrestauranger i Europa

Varför inte testa en ny grillupplevelse när du reser runt i Europa?

Det finns många sköna kött och grillrestauranger längs vägen.

 

Officina della Biste (Italien)

Dario Cecchini driver framgångsrikt sitt slakteri och charkuteri mitt i den lilla byn Panzano. 

Utöver slakteriet har Dario igång inte mindre än 3 olika restauranger på plats.
Detta är verkligen ett ställe för köttälskarna.
för 50 euro får du äta hur mycket kött du vill.
Allt slaktat av Dario själv och grillat till perfektion

Fes (Berlin)

Fes är en restaurang i Berlin som helt är inriktad på turkisk grill med tillbehör.
Här grillar man själv sitt kött på en liten grill direkt på bordet.

Till detta serveras mängder med fantastiska tillbehör (Meze), med allt från röror och såser till nybakat turkiskt bröd.
Dessutom är personalen otroligt engagerade i er matupplevelse och pratar mer än gärna turkisk mat.

Definitivt värt ett besök

 

Meson de Candido (Spanien)

Meson de Candido är ett måste när du besöker Madrid.  Stäöllet är känt för sin cochinillo, rostad spädgris, där utsidan är krisig och köttet mört. Här trancherar personalen spädgrisen direkt i restaurangen, och det är en stor show för besökarna.
Utöver spädgrisen kan man få små grillinspirerade tillbehör och starters som verkligen speglar den spanska maten.

Behöver du någonstans att bo? Här kan du Hyra hus i Spanien

 

 

War pigs (Danmark)

Warpigs är en riktigt trevlig genuin BBQ-restaurang som ägs av bryggerierna Mikkeller och 3 Floyds. Här hittar du riktigt fin rökig mat, med allt från riktiga långrökta ribs till brisket.

Ölutbudet är massivt och stämningen riktigt skön och avslappnad.
Här kör man på tills köttet är slut.
Vill du vara säker på att få vad du vill ha bör du vara på plats tidigt. För oftast säljer dom slut varje kväll.

Holy Smoke BBQ (Sverige)

Holy Smoke är ett av få riktiga BBQ-ställen i Sverige.
beläget utanför Höganäs i Kullabygden.

Från början var tanken att ha en mindre servering av Amerikanska sandwiches, men intresset blev massivt över en natt och idag ringlar sig köerna långa under dom dagarna man håller öppet.
Precis som på War pigs behöver du vara på plats i tid, då man oftast säljer slut på sina populära rätter. Under säsong hålls även cooking classes med kända BBQ Entusiaster från runt om i världen.

About Björn Mineur

Chefredaktör för BBQLovers.se med ett brinnande intresse för grillning och BBQ. Arbetar som demonstratör för Weber samt grilla så fort tillfälle ges.

Comments are closed.