fbpx

Enkla knep att använda i köket

Enkla knep att använda i köket

Vi letar alltid efter nya sätt för att göra matlagningen både enklare och bättre. Det kan handla om att tillagningsprocessen blir snabbare eller att smaken får en extra dimension. Det behöver inte ligga timmar av förberedelser bakom den perfekta maträtten och man behöver inte vända sig till halvfabrikat eller snabbmakaroner de dagar man har ont om tid. Det finns nämligen flera saker som kan underlätta för vardags- som mästerkocken.

Den trendiga enkelheten

 

Det finns mängder med tips på hur man kan göra det enklare för sig i köket och de tar varken tid eller skapar ett sämre resultat. Det går trend i att allt ska vara så enkelt som möjligt. Allt ska gå snabbt och smidigt. Det ska gå enkelt att handla mat, vilket har gett upphov till färdiga matkassar och att man kan få veckohandlingen hemkörd. Applikationer och webbsidor ska vara enkla och smidiga, vare sig de är för sociala medier, e-butiker eller streamingtjänster som Netflix och Spotify. Swish-betalningarna ökar både i fysiska butiker och på nätet. Stora kedjor som Netonet och Stadium accepterar betalningssättet. Casinowings uppger att 7 miljoner svenskar använder tjänsten och man kan swisha in sin insättning till flertalet spelsajter. Däremot kan man ännu inte ta ut pengar eller göra återbetalningar, men det uppges vara under utveckling.

Samma enkelhet vill man också ha när man lagar mat. Nedan följer 10 av våra bästa tips att använda i köket eller vid grillen.

10 knep för bättre och enklare matlagning  

 

  1. Kokar pastan lätt över? Lägg en slev över kastrullen. Den agerar som ett stopp för det vita skummet som lätt uppstår när man kokar torr pasta.

 

  1. Ska du värma upp rester? Ställ in ett glas vatten tillsammans med maten. Det gör att ytan håller sig krispig och att maten inte blir torr.

 

  1. Frys löken i några minuter innan du hackar den för att undvika löktårar, men bara om du ska tillaga den. Om du vill äta löken rå kommer frysningen att förstöra konsistensen.

 

  1. Tillsätt inte alla kryddor på en gång. Krydda istället under hela tillagningen. Att enbart krydda maten i slutet eller i början ger ofta en intetsägande smak.

 

  1. Blev resultatet mer flottigt än vad du hade tänkt dig? Lägg is i en handduk och tryck lätt mot maten. Flottet och fettet kommer att fastna mot handduken och göra att maten både blir och ser mer aptitlig.

 

  1. Bråkar plastfolien med dig? Förvara det i kylen.

 

  1. Svårskalad citrusfrukt? Lägg apelsinen eller clementinen i mikron i några sekunder för att lättare få bort skalet.

 

  1. Koka ägg med en skvätt vinäger. Det kommer att göra dem enklare att skala.

 

Och eftersom det är en sajt som också handlar om grillning:

 

  1. Låt köttet nå rumstemperatur innan du grillar det. Det ger ett bättre resultat. Samma sak bör följas vid stekning och tillagning i ugn.

 

  1. Använd inte en gaffel för att vända köttet när du grillar. Använd en tång. På så sätt försvinner inte vätskan i köttet och det blir mörare.

 

Små saker kan göra stora skillnader och vem gillar inte enkla knep som skapar ett resultat som mer avancerat ut än vad det faktiskt var.

Comments are closed.