fbpx

De bästa aktiviteterna för en barbecue fest

 

Barbecue fester har utvecklats till ett populärt folknöje i Sverige. Men hur arrangerar man den ultimata festen med familjen eller vännerna? Låt dig inspireras med nedanstående presentation av de bästa aktiviteterna som är fundamentala byggstenar för en oförglömlig barbecue fest.

 

Underhållning är viktig för en lyckad barbecue fest

Barbecue fester handlar naturligtvis till stor del om mat och kulinariska upplevelser. Men likt andra fester så skall betydelsen av den sociala dimensionen inte underskattas. Barbecue fester brukar ofta vara flera timmar och betydelsen av en god stämning tenderar att öka över tiden. Därför är underhållning en fundamental komponent som är ofta avgörande huruvida en barbecue festupplevelse blir fantastisk eller endast godkänd. Nedan kikar vi närmare på populära sociala aktiviteter som kan dramatiskt skruva upp underhållningstermomentern för ens barbecue fest med vännerna.

Titta på en fotbollsmatch

Fotboll tillhör utan tvekan de mest populära sporterna i världen. Få sporter får svenska folket att visa så pass många känslor som just fotboll. Även om Sverige dessvärre missade årets VM i Qatar förblir det svenska intresset stort för denna universellt älskade sport. Av denna anledning kan det vara en bra idé som värd att inkorporera en storbildskärm med en underhållande fotbollsmatch under en barbecue fest. Sannolikheten är hög att fotbollstemat vidare kommer stimulera det sociala umgänget och diskussionerna vid barbecue borden.

 

Spela poker

Det är ingen tillfällighet att poker tillhör de mest populära casinospelen i Sverige och internationellt. Att spela poker erbjuder deltagarna nämligen både spänning och socialt umgänge tillsammans med vännerna. Kombinationen av underhållning och ett starkt tävlingselement gör poker till en perfekt aktivitet under en barbecue fest. Det är samtidigt ett perfekt tillfälle att finslipa sitt pokeransikte och försöka imponera vännerna med sina nyvunna pokerstrategier.

 

Hamburgare och cocktail mästerskap

God mat tenderar att uppskattas ännu mer om gästerna själva är delaktiga i dess förberedelse. Kulinariska upplevelser och tävlingselement är en svårslagen vinnarkombination. Att arrangera ett mästerskap om den bästa hamburgaren eller cocktail drinken är därför en alldeles utmärkt barbecue festaktivitet. Vidare kommer deltagarna knappast klaga över sin egen tillagade mat samtidigt som det blir mindre arbete för värden. Således är en hamburgartävling en vinn-vinn aktivitet för alla deltagare vid en barbecue fest.

 

Ölpingis

Beer pong eller ölpingis är ett uppskattat dryckesspel både i USA och i Sverige. Spelet är lika enkelt som det är underhållande. Leken består av två lag som försöker kasta en bordtennisboll i en eller flera plastmuggar med öl som är stående på den andra sidan av bordet. Typiskt brukar man använda sig av mellan 6 till 10 ölfyllda plastmuggar uppställda i en triangel på respektive sida av bordet. När en boll hamnar i en plastmugg så ”straffas” det försvarande laget att dricka all öl i muggen.

 

Lek med smakar

Mat spelar som bekant en framträdande roll vid barbecue fester. Samtidigt kan kulinariska upplevelser kombineras med lek. Ett klassiskt exempel är att leka med olika smakar, något som de flesta har provat på under deras barndom. Med en ögonbindel skall deltagarna gissa olika typer av mat som de provar. Det kan vara allt från en enkel dip sås till mer raffinerad mat. Det är endast fantasin som sätter gränserna. Det viktigaste är dock att deltagarna har det roligt tillsammans under festen.

 

Leka dragkamp

Generationer av svenskar har lekt dragkamp. Detta är en klassisk lek som kombinerar element som lagsamarbete, uthållighet, envishet och personliga prestationer. Med andra ord är dragkamp en utmärkt aktivitet för socialt umgänge och underhållning. I sina bästa stunder kan dragkamp lära deltagarna en hel del om vikten av sportsmannaanda och kamratskap.

 

Säcklöpning

Säcklöpning med benen i en säck väcker ofta nostalgiska minnen från barndomen. Vidare kan säcklöpning hjälpa till och med de mest allvarliga vuxna deltagarna att återfinna deras djupt begravda barnasinne. Samtidigt är säcklöpning en fantastiskt underhållande aktivitet som kombinerar humor med vänskap och kamratskap.

 

Snurra flaskan

Snurra flaskan är en annan klassisk lek från barndomen som passar lika bra för vuxna. Spelets styrka ligger i dess enkelhet, flexibilitet och spänning. Det enda som behövs är en flaska eller något annat föremål som snurrar med deltagarna sittande i en ring runt den. En annan fördel med snurra flaskan är att deltagarna kan själva bestämma vilka uppgifter som skall utföras. Detta ger denna lek en viktig dimension av oförutsägbar spänning och underhållning som kan trollbinda till och med de mest skeptiska deltagarna.

 

Frågesport

Frågesport är ett populärt svenskt folknöje. Det är samtidigt en riktigt bra aktivitet att inkludera i en barbecue fest. Kombinationen av underhållning, tävling och kunskap lär fånga deltagarnas intressen under långa stunder. Frågesporten kan omfatta allt mellan himmel och jord. Som värd kan man dock med fördel välja ett barbecuetema med frågor som rör exempelvis mat, drycker, sport och andra relaterade ämnen.

 

 

Slutsats

Roliga aktiviteter är avgörande för att en barbecue fest skall bli vällyckad. Uppskattade lekaktiviteter är bland andra hamburgarmästerskap, poker, fotboll på en storskärm, ölpingis, snurra flaskan och säcklöpning.

 

 

 

Comments are closed.