Why Not Try This Burger

by • juli 18, 2016 • BBQLovers Burger Open 2016, BurgareComments (0)1450


Why not try this burger är inskickat av Mattias Henricsson som är bosatt i Getinge utanför Halmstad!

Vem är jag då?
Jag arbetar som säljare för världens största pastaföretag och världens största knäckebrödsföretag Barilla och Wasa!
Jag jagar och fiskar mycket så det jag oftast lägger på grillen är egenfångat såsom vildsvin, rådjur, älg eller varför inte fisk och skaldjur.
Tycker det är extremt roligt att experimentera med kött och fisk i olika marinader och stegrade och har därför min vaccmaskin, sous-vide bad och grill nära till hands

Håll till godo!

RÖSTA PÅ MATTIAS
Bygg burgaren så här :

bröd, tabascomajonäs, persilja, hamburgare, äpple och rödlökschutney, knaprig bacon i skivor, ädelostmajjo och bröd!

Hamburgerbröd 4 st
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
2 dl filmjölk
1 tsk fänkålsfrön
½ tsk spiskummin
1 msk baconkrisp ”tärnad knaperstekt bacon”
1 tsk senapsfrön
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smält smör och filmjölk!
Blanda ihop degen och dela upp i 4 lika delar, smörj sedan 4 Creme brulle formar eller liknande ugnsfast formar och baka dem däri för att få dem jämna och fina!
Baka dem sedan i 15 minuter på 225 grader i mitten av ugnen!
När dem är klara pensla med smör och strö på baconkrisp ”knaperstekt tärnad bacon” och senapsfrö

Hamburgare 4 st
600 g mald nötfärs ”gärna från högrev eller njurtapp”
120 g fintärnad bacon
80 g knaperstekt tränad bacon
1,5 tsk liquid smoke
4 msk ketchup eller chilisås
4 tsk honung
Blanda ihop alla ingredienser väl, dela upp och forma till 4 st burgare!
Saknar man hamburgerpress går det bra att använda någon annan form
Jag har valt att använda Creme brulle formar för att få samma storlek och dem blir då lagom tjocka ca 2,5 cm vilket gör att man bibehåller saftigheten när man grillar dem!
Grilla dem sedan medium eller medium rare för bästa resultat ?

Äpple och rödlökschutney
2 stora röd lökar
2-3 st vitlöksklyftor
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 st äpple
1 msk rosmarin ”finns det färsk rosmarin är det ännu bättre”
2 tsk vitvinsvinäger
½ dl vatten
Salt och peppar
Skala och klyfta upp rödlöken, skär upp vitlöken i mindre bitar och bryn sedan lökarna i smöret i en stekpanna! När löken blivit gyllenbrun och mjuk slå över dem i en gryta och tillsätt socker, vatten, vitvinsvinäger och rosmarin och låt sjuda i ca 20 minuter.
Tillsätt tärnade bitar av äpplet och låt sjuda i ytterligare15 minuter.
Smaka av med salt samt peppar och ställ sedan in chutneyn i kylen för avstämning!

Ädelostmajjo
100 g ädelost ”gärna kvibille”
1 dl majonnäs
Salt och peppar
Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar

Tabascomajonäs
1 dl majonnäs
2 tsk tabasco
Blanda ingredienserna

Övriga ingredienser till burgaren
Knaperstekt bacon i skivor och massor av bladpersilja

(Visited 557 times, 1 visits today)
Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *