T-Bone med Lakritskryddsmör

by • juli 12, 2016 • Kött, Nöt, Nyår, ReceptComments (0)2709


Lakrits har blivit väldigt poppis på senare tid och är en ingrediens som funkar mycket bra i hop med grillat.

Här gör vi en fin T-bone stek som får serveras med ett lakritskryddsmör som passar utmärkt till just nöt.

Du behöver:

  • T-bone Steak eller annat nötkött
  • Salt
  • Peppar

Lakritskryddsmör

  • 120 g mjukt smör
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt lakritspulver (ej sött)

t-bonet-bone-direct-heat

Gör så här:

  • Ställ fram smöret så det bli rumsvarmt
  • Blanda ihop alla ingredienserna med smöret
  • Rulla ihop i plastfolie till en jämn korv och lägg i frysen
  • Innan servering så skär upp i tunna skivor.
  • Gör i ordning din grill för 50/50 metoden och ganska hög värme
  • Ta fram köttet så det blir rumstempererat
  • Salta på båda sidor.
  • Låt T-benet gå på indirekt värme tills det nått 45 grader i innertemperatur.
  • Plocka av och låt vila ca 20 minuter i folie eller slaktarpapper
  • Under tiden, se till att du får upp riktigt hög värme i grillen
  • Grilla över direkt värme en liten stund per sida till önskad tillagningsgrad.
  • Använd termometer för att få din bit som du vill ha den.
Rare 52-54˚ C 
Medium rare- medium 55-60˚ C 
Medium–medium välstekt 58–63˚ C 
Kör du över dessa temperaturer så kan du ringa och beställa pizza istället, för då är köttet förstört.
  • Peppra
  • Skiva upp och lägg över smöret.
(Visited 811 times, 2 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *