Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo

by • november 5, 2016 • Grilltillbehör, ReceptComments (0)2366



Detta är ett riktigt gott tillbehör till många BBQrätter.
Det funkar utmärkt, till burgare, pulled pork eller en riktigt bra köttbit.

Just sötpotatis har en speciell smak som passa perfekt till smakerna från gillat och BBQ

Du behöver:

  • 1 1/2 liter frityrolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm socker
  • ca 1 kg sötpotatis
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 3/4 dl kolsyrat vatten
  • Majonäs
  • Tryffelolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader. Värm oljan i en wok till 190 grader. Blanda alla kryddor i en liten skål och ställ åt sidan.
  • Skala sötpotatisen och skär i centimetertjocka stavar. Blanda majsstärkelse och vatten i en skål och lägg ner en näve sötpotatisstavar i blandningen.
  • Skaka av lite av blandningen och lägg upp stavarna på ett ugnsgaller eller bakgaller med bakpapper under att droppa av på. Repetera med resterande sötpotatisstavar.
  • Fritera hälften av sötpotatisen i 6–8 minuter tills de är gyllenbruna, sleva upp och lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt. Strö kryddblandningen över sötpotatis-fritsen och håll dem varma i ugnen medan du friterar resterande sötpotatis.
  • Blanda ihop majonäs och några droppar tryffelolja. Servera till pommesen 
(Visited 1 407 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *