Ranchburger

by • juni 23, 2016 • BBQLovers Burger Open 2016, BurgareComments (0)1082


Ranchburger är inskickad av Richard Falk

Delar detta grillintresse med min sambo.

Jag grillar flera gånger i veckan och gillar att testa på nya smaker och metoder.

Drömmen är att införskaffa en Kamado av något slag.

RÖSTA PÅ RICHARD

TÄVLA SJÄLV

200 gram nymald högrev.

Forma färsen lite försiktigt till burgare, salta på båda sidor.

Dressing:

1 dl Hellmans majonnäs (eller egen)

1 ½ dl gräddfil

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk worcestershiresås

Cayennepeppar

Tabasco

1 tsk sambal oelek

½ dl hackad gräslök

½ dl hackad persilja

Salt och peppar

Blanda allt och krydda efter behag.

 

Picklad jalapeños:

2  jalapeños

2 msk  rödvinsvinäger

2 msk socker

1 msk olivolja

1 nypa flingsalt

 

Blanda vinäger med socker och salt, blanda tills det löst sig.

Skiva jalapeños och ta bort kärnorna.

Häll i olja och rör runt lite och i med jalapeños, låt dra minst 20 minuter.

 

Tillbehör:

 

2 skivor pepperjack ost

1 tjock skiva chiliost

3 skivor bacon

Rucola sallad

Rödlök

Hamburgerbröd (ta det du gillar bäst).

 

Grilla bacon knaprigt, lägg på papper och låt rinna av.

Grilla burgaren på ena sidan så den får fin färg, vänd när köttsaften tränger upp.

Krydda med peppar när du vänder, lägg på chiliosten som skall smälta tills burgaren är klar.

Grilla brödet samtidigt med insidan neråt, vänd när det fått fin färg och på med pepperjackosten

Ta ut brödet när osten smält och börja bygga ihop din burgare.

Smaklig måltid!!!

 

(Visited 308 times, 1 visits today)
Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *