Pulled Pork Fatty

by • augusti 20, 2013 • Bacon, Gris, Kött, Low & Slow, RökComments (1)7269


Pulled Pork Fatty

Idag är det dags för en lite annorlunda Bacon Explosion.

Nämligen en Pulled Pork Fatty.
Samm princip som en vanlig Bacon Explosion, men med pulled pork invändigt istället.

Denna har jag rubbat med en texmexrub, och kör Webers Champion BBQsås invändigt, samt lagrad riven prästost.
Rubben är den samma som jag använde till min Texmex Tequilacan chicken.

Du behöver:

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
  • 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
  • riven lagrad prästost
  • valfri bbqsås
  • lite överbliven pulled pork
  • Rökflis
Till rubben:
  • 3 msk chilipulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 msk grovmalen svartpeppar från kvarn
  • 1 msk oregano
  • 1 msk salt
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk red hot chili flakes
  • 2 tsk korianderblad
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

           

Gör en Baconmatta. Hur du gör ser du HÄR

  • Rubba baconväven med din favoritrub.
  • Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.
  • Rubba igen.
  • Bred ut BBQ-sås på färsen.
  • Lägg på knaperstekt bacon
  • lägg på pulled porken och toppa med ost.
  • Tänk på att inte lägga fyllning ända ut tillkanterna, detta för att du ska kunna försluta rullen ordentligt
  • Tag sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.
  • Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.
  • Grilla indiekt på låg värme (ca 100-1200 grader) tills den når en innertemperatur på 65 grader.
    Detta tar ca 2-3 h. Rök med rökflis första timmen.
  • Pensla på lite bbqsås mot slutet om du vill.
  • Rulla in i folie och låt vila en stund innan servering.

Servera med valfritt tillbehör

(Visited 2 087 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Pulled Pork Fatty

  1. stefan skriver:

    Gjorde detta recept i dag,blev j….gt gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *