Mina favoritmarinader

by • maj 25, 2013 • MarinadComments (0)3289

Det finns många sätt att smaksätta sitt kött, fisk eller kyckling.

Att marinera är ett av dem.
När du marinera ska det gärna göras i ett dygn för att kötet ska ta tillräckligt med smak.

Här följer några recept på mina favoritmarinader.

Thailändsk sesammarinad

Denna marinad fungerar kanon både kyckling, fläsk eller nöt.
Den ger dig den där thailändska smaken som man får på diverse spett i asien.

2 tsk vitlök, finhackad
1 tsk chili, malen
1 msk brunt socker
3 msk soja
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön, rostade
2 msk vinäger
2 msk vegetabilisk olja
1 tsk hackad färsk koriander

Teryakimarinad

1 1/4 dl mörk soja
2 dl mirin risvin eller ljus sherry
1msk farinsocker

Jamaican Jerk Marinad

Denna marinad är verkligen het.
Passar utmärkt till kyckling men även mycket annat.

Du behöver
4 dropar blair´s mega death eller annan riktigt stark sås.
6 salladslökar finhackade
¾ dl vatten
3 dl koriander
6 vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
¾ dl färskpressad citron
2 tsk gourmetsalt
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kummin
1 tsk mald svartpeppar

6 dl öl
1 ½ dl brunt socker
¾ dl gourmetsalt
Bland ihop allt utom öl brunt socker och saltet i en matberedare eller med mixer.
Efter en stund har du en fast ”jerk-pasta” som du kan ha i kylen upp till 3 veckor.
När du vill göra marinad blanda i ölen, sockret och saltet.

Tandoorimarinad

1tsk chilipulver
1tsk mald gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1tsk garam masala
1 tsk kanel
4 finhackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl naturell yoghurt
2 citroner pressade
5 msk solros eller jordnötsolja
5 msk tomatpure
2 msk vitvinsvinäger
2 msk brunt socker
2tsk riven ingefära
Salt och nymalen peppar

Ölmarinad med sting

1tsk chilipulver
1tsk mald gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1tsk garam masala
1 tsk kanel
4 finhackade gula lökar

3 dl öl

2 pressade vitlöksklyftor
3 dl naturell yoghurt
2 citroner pressade
5 msk solros eller jordnötsolja
5 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
2 msk brunt socker
2tsk riven ingefära
Salt och nymalen peppar

Whiskymarinad

1 vitlöksklyfta, hackad
2 tsk senapspulver
3/4 dl whisky
2 msk smör
salt och peppar efter smak

 

1

(Visited 1 387 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *