Memphis Style Wet Ribs

by • augusti 8, 2013 • Gris, Kött, Low & Slow, Ribs, RökComments (1)10625


 Memphis Style Wet Ribs

 

Precis som föregående mephis rib recept så är det något liknande.
Denna gång efterbehandlas ribsen med en fin bbq-sås, vilket gör dom blöta istället.

Principen är detsamma, men det är mot slutet såsen kommer med i bilden
Här gör vi en mustig BBQ-sås som du även kan spara i kylen några veckor

 

Du behöver:

Till detta recept behöver du två stycken bitar spareribs
Rökflis av hickory

Rub:
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ½ tsk gourmetsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ¼  tsk torkad selleri
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk spiskummin

 

Till BBQ-såsen:
  • 3 dl ketchup
  • 1,75 dl vatten
  • 1,75 dl farinsocker
  • 2,5 dl lönnsirap
  • 4 msk flytande honung
  • 3 msk mörk sirap
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk worcestershiresås
  • 1 ½  tsk soja
  • 1 ½ tsk liquid smoke
  • 1 tsk lökpulver
  • ¾ tsk majsstärkelse
  • ½ tsk senapspulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  •  ¼ nymald svartpeppar
  • 1/8 tsk sellerifrön
  • 1/8 tsk spiskummin

Så här gör du:

 Kvällen innan:

 

Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull.

Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 1 min.

 

Låt svalna och häll upp i burk eller flaska och förvara i kylen.

Gör i ordning dina ribs till St Louise style-ribs Hur du gör hittar du HÄR

Glöm inte att dra bort membranet.

 

Blanda ihop rubben ordentligt.

Applicera rubben över dina ribs

 

Plasta in tight i plastfolie och låt ligga i kylen över natten, så köttet verkligen får smak av kryddorna.

 

Grilldagen.

 

Blötlägg rökflisen

 

Gör i ordning din grill eller rök för low & slow på ca 100-125 grader.

Här kan det fungera utmärkt med snakemetoden som du hittar HÄR

 

När det börjar ryka från grillen, lägger du på dina ribs med köttsidan uppåt. Håll koll på temperaturen (den får inte stiga över 125 frader)

Fyll på med rökflis när det behövs. Rök dom första 2-3 timmarna

 

Grilla low & slow i ca 4 timmar, eller tills du känner att köttet släpper lätt från benet.

Efter 4 timmar plockar du av revbenen och penslar med din egengjorda BBQ-sås.

Låt ligga på grillen i ca 30 minuter till, ta av dem och pensla på lite mer BBQ-Sås.

Här har ni ytterliggare ett fantstiskt recept på ribs som smälter i munnen.

Hoppas det smakar

wetribs

 

//

(Visited 5 239 times, 5 visits today)

Pin It

One Response to Memphis Style Wet Ribs

  1. […] TILL RECEPTET […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *