Helgrillad Gris Myron Mixon-Style

by • oktober 2, 2016 • Gris, Kött, ReceptComments (0)2218



Det är något speciellt med helgrillad gris.
Alla har vi nog ätit det någon gång.

Faktum är att med rätt utrustning är det superenkelt att göra. Bara du har gott om tid.

På bilderna använder vi en Specialimporterad grisgrill från USA
Men har du en gill som får plats med grisen så går det lika bra.

Denna serverade vi i team BBQLovers på årets grill kick off Fästning i rök.
Receptet är hämtat från Myron Mixon.
Detta delade han med sig av när han hade cooking class på Holy Smoke BBQ i somras.

whole-hog2 whole-hog3

Du behöver:

 

  • En hel gris
  • Rökved (Här använder vi ek)

 

Till Rubben:

  • 1 del lökpulver
  • 1 del vitlökspulver
  • 2 delar paprika
  • 0,5 delar Habaneropulver (Eller Annat chilipulver)
  • 1 del socker
  • 1 del grovt salt utan jod (lätt krossat)

 

Till injiceringen

 

  • 5 dl salt
  • 1 liter äppelcidervinäger
  • 4 liter äppeljucie
  • Lite av rubben

Dillvinäger

  • 1 l vitvinsvinäger
  • 1 dl torkad dill (Blandas och låt stå ca en vecka)

 

Gör så här:

  • Injicera grisen rikligt runt om med injiceringsmarinade
  • Rubba med rubben. (Du behöver inte rubba svålsidan)
  • Låt vila en stund så smakerna sätter sig
  • Under tiden gör i ordning din grill för indriekt värme och ca 125 grader.
  • Lägg på grisen
  • Lägg på rökveden (På bilderna eldar vi med både kol och ved under hela grillningen)
  • När grisen nått en innertemperatur på 70 grader är den klar.
  • Grilla hela tiden med svålen nedåt för saftigare kött
  • Plocka av och låt den vila en liten stund.
  • Skär ut köttet som du vill ha det.
  • Tex kan du skära ut revbenen eller filéerna.
  • Eller blanda ihop dom olika köttbitarna och servera som den är.
  • Innan servering så dra över lite av dillvinägern på köttbitarna.

whole-hog4 whole-hog5
whole-hog-head

 

(Visited 710 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *