Grilltokigs Italian Stallion Burger

by • juli 1, 2016 • BBQLovers Burger Open 2016, BurgareComments (0)2477



Grilltokigs Italian Stallion burger är inskickat av Henrik

Henrik och är bosatt i Helsingborg. Matlagningen är min stora hobby och grillning och kött är en stor del av denna hobby. Gillar att göra saker från grunden och att använda bra råvaror.

RÖSTA PÅ HENRIK

 

Grilltokigs Italian Stallion burger

 

600g högrev (4st 150g)

Prosciutto

Ruccola

Balsamico

Surdegsbröd (från ditt favoritbageri eller som du gör själv) Pestomajonnäs Mozzarella

 

Gör så här:

Skär köttet i bitar och salta och peppra. Mal köttet två ggr med 5mm hålskiva. Gör till puckar

 

Torka prosciutton i ugnen på 100grader med varmluft. Sätt en slev i luckan så den står på glänt så släpper man ut fukten.

 

Grilla burgarna och lägg på mozzarellan så den smälter

 

 

====Pestomajonnäs====

2 äggulor

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

Salt

2 dl rapsolja

4 msk rostade pinjenötter

1/2 kruka färsk basilika

1/2 vitlök supersolo

Parmesan efter behag

 

Gör så här:

Lägg i äggulor, vinäger, senap, och olja i en lagom behållare och kör med stavmixer tills allt blandats. Då är majonnäsen klar!

 

Rosta 4msk pinjenötter och mortla eller kör med stavmixer tillsammans med parmesan, basilika och vitlök tills det blir en pasta.

 

Blanda i det i majonnäsen och smaka av med salt och ev mer parmesan.

 

====Montering====

 

Lock

Balsamico

Prosciuttochips

Mozzarella

Burgare

Ruccola

Pestomajonnäs

Botten

RÖSTA PÅ HENRIK

 

(Visited 1 368 times, 1 visits today)
Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *