Crispy Beer Chicken

by • maj 10, 2017 • Fågel, ReceptComments (0)3780



Helgrillad kyckling blir mycket saftigare och godare än att grilla delarna var för sig.

Här ger vi den en riktigt krispig yta genom att lättpanera den i ströbröd och parmesan.

Du behöver:

  • 1 hel kyckling
  • 3 burkar öl 33 cl
  • 0,5 dl salt
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl Bone dust rub Recept HÄR

 

Gör så här:

  • Blanda sedan ihop salt och 3 Grolsch
  • Brina kycklingen i blandningen i ca 24 h
  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 175 grader
  • Blanda ihop alla torra ingredienserna med Parmesanosten
  • Rubba kycklingen med blandningen
  • Grilla  ca 45-60 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på ca 70 grader.

Servera med valfria tillbehör

(Visited 2 176 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *