Chili Cheese Panerade i Ostbågskross

by • november 5, 2016 • Apetizers, Grilltillbehör, Heta recept, ReceptComments (0)4143


Detta är en grym side till dom flesta grillrätter eller som snacks till ölen
Kanske har ni käkat dessa på någon av alla hamburgerkedjor som finns, men att göra dom själv blir mycket godare.
Så en film som florerade på nätet om dessa, så var tvungen att testa.

Här behöver du en fritös eller att du ha möjlighet att fritera i gryta.
Var alltid försiktig när du friterar då oljan blir otroligt varm.

I receptet använder jag jalapenos, men här kan du experimetera med valfria chilisorter för mer styrka.
Det går även att prova olika sorters ost för annan smak.

Du behöver:

  • Lagrad riven cheddarost
  • Jalapenos
  • Ägg
  • Mjöl
  • Ostbågar

Gör så här:

  • Skiva chilin och ta bort så mycket frö du kan
  • Krossa ostbågarna i en påse så du får ett pulver
  • Vispa upp ett ägg
  • Ta en nypa ost och platta ut i handflatan
  • Läg i en skiva chili och forma osten runt och tryck ihop ordentligt till en tät boll
  • Panera sedan först i mjöl, sedan i ägg och avsuta med osbågekrossen
  • Ställ in din fritös på 180 grader och fritera ca 1 minut tills ytan fått fin färg.
  • Lägg upp på papper och servera-
(Visited 3 699 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *